Yeh Bros: kampoppsett torsdag

Her er oppsettet (sakset fra bulletinen) for kampene som skal spilles torsdag morgen japansk tid (starter i natt):


I "No Loss Bracket" var lagene som var fra nr. 1-8 i kvalifiseringen, og de to som fortsatt er der har ikke tapt en kamp i sluttspillet. Det laget som vinner kampen mellom Kranyak og Kokish er klar for finalen. Taperen av den kampen har da fortsatt ett "liv" og vil spille om finaleplass mot de to vinnerne fra de to tre-lags kampene i "One Loss Bracket".

Hvis dette synes komplisert så trenger du egentlig ikke vite annet enn at Norge må vinne sin treveis kamp mot BulGer og PEPSI. Vinnes der må de gjennom enda en sånn tre-veis kamp til om det skal bli finale. En knallhard utfordring for de norske spillerne, men laget har spilt så bra i Tokyo at ingenting er umulig!

Om det ikke lykkes å gå hele veien er det fortsatt en turnering til å spille, Open Pairs. Det er store pengepremier i turneringene i Yeh Bros Cup. 

Norge gikk videre!

I andre utslagskamp ble det nok en sterk norsk seier da Beijing BEIH ble slått med 71-46.

Allan Livgård, Terje Aa, Espen Lindqvist og Boye Brogeland har allerede gjort det meget sterkt, men det er ingen grunn til å gi seg med dette! 

Monaco med Tor Helness og Geir Helgemo hadde også god kontroll i sin kamp mot YBM og gikk videre med seier 70-45.

Dermed kan det bli nordmenn mot nordmenn i morgendagens kamper, så følg med på BBO eller på live-updaten som du finner på denne siden. 

Norge ledet med 19 IMP ved halvtid, og tidlig i andre halvrunde gjorde Brogeland-Lindqvist sine motstandere noe merkelig. 

Da det norske paret hadde meldt seg opp i 4 spar doblet Ø/V. I den kontrakten var det kun tre tapere, +790 til Norge. Ved det andre bordet stampet Livgård-Aa i 5 kløver som ble doblet. Det var litt uheldig å være i kløverkontrakt da spillefører ble kortet i trumf. Dermed kostet det 500, likevel 7 IMP i Norge.

Å stampe i 5 hjerter var slik kortene satt bedre. Der er det +100 eller kanskje +300, litt etter hvordan spillet går. I kampen Monaco-YBM var det gode vurderinger over alt i dette spillet. Ved begge bord ble resultatet +100 til N/S i kontrakten 5 hjerter doblet.

Begge de norske parene hadde solide lister. Det kunne kanskje se ut som et feilskjær i spill 29 da det norske paret gikk bet i en slem hvor det ved første øyekast ser ut som det bare er å ta en enkel finesse. Så enkelt er det ikke alltid, spesielt ikke for en ekspert. Slik så det spillet ut:

Jeg fulgte spillet under overføringen på BBO. Sabine Auken (Tyskland), en spiller i verdensklasse skulle forsøke seg i 6 spar og fikk hjerter 9 i utspill. Som du ser står kontrakten ved rett og slett å ta en kløverfinesse med knekten. Ryker den er det imidlertid helt dødt om ikke hjerter dame sitter dobbel.

Auken fant en god spilleplan som jeg mistenker ble kopiert der Norge spilte 6 spar (Norge-Beijing ble ikke overført på BBO). Hun vant med stor hjerter, tok ut trumfen og da den satt 2-2 spilte på eliminasjon og innspill. To store kløver ble spilt, så kløver til trumf fulgt av hjerter til den andre honnøren og mer hjerter. Uansett hvem som kommer inn (her vest) står da kontrakten om ruterhonnørene sitter fordelt siden forsvaret må åpne ruteren eller spille til dobbeltrenons. Men her satt Q-J i ruter på samme side, og da var det ikke til å unngå en rutertaper og en bet i slemmen.

På dette nivået ser de fleste spillerne slike muligheter og risikerer å gå bet i kontrakter som mange antagelig ville vunnet i din lokale klubb. Heldigvis for Norge spilte kineseren også slik i 6 spar, så en bet ble uavgjort spill i vår kamp.  

 

YEH BROS: Norge har en fin ledelse i Round of 12

Onsdag formiddag (norsk tid) pågår den andre KO-kampen i sluttspillet av Yeh Bros Cup. Tolv lag er fortsatt med i det litt uvanlige og kanskje litt infløkte utslagsystemet. I neste runde blir det tre-veis kamper. Vi kommer tilbake til hvordan det fungerer når de kampene starter, forhåpentligvis med Norge fortsatt inne.

Norge møter i denne runden det kinesiske laget Beijing BEIH. Kampen startet med en liten ledelse til kinseserne, men mot slutten av runden tok Norge over. Da var det tid for 3 grand fremfor 5 i minor i to spill på rad. Livgård-Aa vant sin 3 grand mens Beijing gikk bet i 5 ruter. Så var det Brogeland-Lindqvist som vant 3 grand i sonen, Beijing gikk to bet i 5 ruter! De spillene ga henholdsvis 10 og 13 IMP, og Norge leder etter halvspilt kamp med 36-17.

 

Yeh Bros: Første hinder gikk bra for Norge

Etter å ha spilt veldig sterkt i første del av kvalifiseringen i Yeh Bros Cup i Tokyo avsluttet Norge svakt og havnet i Bracket 2, dvs. sammen med lagene som ble plassert fra nr. 8-16 som kun har ett "liv" -  det er vinn eller forsvinn.

I den første knock-out kampen møtte Norge Kina. Kineserne ledet med 11 IMP ved halvtid, men andre halvrunde gikk i norsk farvør med 14 IMP, og dermed ble det norsk avansement til neste runde med kun 3 IMPs margin!

Monaco gikk også videre etter å ha slått Japan med 28 IMP.

I den spennende kampen som tippet i norsk favør til slutt var dette spillet dramatisk:

 

Storeslem i kløver kan ikke rokkes. Ved noen bord endte N/S i 7 hjerter som er en dårligere kontrakt. Det kan se ut som den står også om hjerteren ikke gir taper (3-2 eller knekten singel), og trumfen satt jo som du ser rundt. Men med spar ut måtte det trumfes hos syd, og da var 7 hjerter plutselig avhengig av knekten dobbel i hjerter! To lag forsøkte seg på den kontrakten, begge med dårlig resultat - en bet da det ble en trumftaper. Omtrent halvparten av lagene fant frem til 7 kløver, resten spilte lilleslem.

For Norge meldte Brogeland - Lindqvist 7 kløver og noterte +2140. Ved det andre bordet meldte også kineserne storeslem, men der stampet Aa-Livgård i 7 spar! Den kontrakten gikk seks doblede bet, +1700 til Kina. Det var for spedt for Kina, spillet ga 10 verdifulle IMP til Norge i den jevne kampen.

I neste knock-out kamp møter Norge et annet kinesisk lag. I skrivende stund ligger vi under med 4 IMP. Det er spilt 11 av 16 spill i første halvrunde. 

Monaco møter YBM og leder med 8 IMP også etter 11 spill.