Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Yeh Bros: Første hinder gikk bra for Norge

Etter å ha spilt veldig sterkt i første del av kvalifiseringen i Yeh Bros Cup i Tokyo avsluttet Norge svakt og havnet i Bracket 2, dvs. sammen med lagene som ble plassert fra nr. 8-16 som kun har ett "liv" -  det er vinn eller forsvinn.

I den første knock-out kampen møtte Norge Kina. Kineserne ledet med 11 IMP ved halvtid, men andre halvrunde gikk i norsk farvør med 14 IMP, og dermed ble det norsk avansement til neste runde med kun 3 IMPs margin!

Monaco gikk også videre etter å ha slått Japan med 28 IMP.

I den spennende kampen som tippet i norsk favør til slutt var dette spillet dramatisk:

 

Storeslem i kløver kan ikke rokkes. Ved noen bord endte N/S i 7 hjerter som er en dårligere kontrakt. Det kan se ut som den står også om hjerteren ikke gir taper (3-2 eller knekten singel), og trumfen satt jo som du ser rundt. Men med spar ut måtte det trumfes hos syd, og da var 7 hjerter plutselig avhengig av knekten dobbel i hjerter! To lag forsøkte seg på den kontrakten, begge med dårlig resultat - en bet da det ble en trumftaper. Omtrent halvparten av lagene fant frem til 7 kløver, resten spilte lilleslem.

For Norge meldte Brogeland - Lindqvist 7 kløver og noterte +2140. Ved det andre bordet meldte også kineserne storeslem, men der stampet Aa-Livgård i 7 spar! Den kontrakten gikk seks doblede bet, +1700 til Kina. Det var for spedt for Kina, spillet ga 10 verdifulle IMP til Norge i den jevne kampen.

I neste knock-out kamp møter Norge et annet kinesisk lag. I skrivende stund ligger vi under med 4 IMP. Det er spilt 11 av 16 spill i første halvrunde. 

Monaco møter YBM og leder med 8 IMP også etter 11 spill.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.