Spingold: Sterk norsk spurt i R-32

I Round of 32 lå lag DIAMOND med Brogeland-Lindqvist under stort sett hele tiden, og før det siste 16-spills settet ledet motstanderlaget (SHEN) med 36 IMP. Men DIAMOND spurtet fantastisk og vant siste sett med 47 IMP og kampen med 11 IMP. Dermed er DIAMOND fortsatt med, og i Round of 16 møter de lag SONSINI, et meget sterkt lag med bl.a. noen nederlandske verdensmestre. Kampen starter torsdag kveld norsk tid.

I R-32 kampen stoppet Brogeland-Lindqvist veldig lavt i dette spillet:

 

Dette ser unektelig ut som en slem ved første øyekast. Faktisk kan det godt være tretten enkle stikk. Problemet i hjerterkontrakt er imidlertid at kløverutspill tar bort inntaket til sparfargen. Riktignok har spillefører fortsatt hjerter dame som inntak, men hvis kløver ess blir revet bort med det samme så kan ikke sparfargen utnyttes da spillefører ikke får tatt ut trumfen og så hentet sparstikkene. Det norske paret stoppet faktisk i 4 hjerter. Det var en god avgjørelse slik hele sitsen var:

Med kløver ut, og den fryktelige sitsen både i spar og hjerter var det ikke mulig å vinne slem i hjerter. Brogeland vant ti stikk, +420, og var ganske sikkert fornøyd med det. Ved det andre bordet var N/S mye mer optimistiske, de meldte 7 hjerter! Den kontrakten gikk tre bet, +150 til lag DIAMOND ved det bordet, og 11 IMP.