YEH BROS CUP 2017: Monaco i bracket 2?

Uten å ha fått bekreftet det 100% så er det ganske sikkert at Monaco som ble nr. 8 i kvalifiseringen i Yeh Bros Cup må finne seg i å spille i bracket 2. Det er de 15 beste som går videre, fordelt i to brackets hvor de i bracket 1 har fordelen av ett ekstra "liv" (de tåler å tape en kamp). Lag YEH med Mr. Yeh som "eier" turneringen (og sponser den) har friplass som det sekstende laget, og tidligere år har det laget blitt plasset i den gunstigste bracketen i sluttspillet.

Sluttspillet starter i morgen og flere av kampene blir overført på BBO.

Link til mesterskapets turneringside på internett finner du her.

 

 

YEH BROS: Råspennende avslutning i Round Robin (med rettelse)

I Yeh Bros Cup lå Norge lenge komfortabelt høyt oppe på listen i Round Robin, men så kom tre store tap mot slutten. Det gjorde at vårt lag falt akkurat ut av topp-8 som utgjør bracket 1 i sluttspillet.

Opplegget videre i turneringenrer slik at de åtte beste spiller utslagskamper, men de som er i den bracketen har ett ekstra "liv". Taper de rykker de ned i bracket 2 som startes med de som endte som nr. 9-16 i Round Robin. Havner man i den gruppen må det vinnes, hvis ikke er man ute.

Norge ble altså nr. 9 etter en høydramatisk avslutning hvor Norge, BULGER (Bulgaria/Tyskland), Monaco og Sverige (samt et par andre) lå og knivet. Lagene vesklet mellom å være inne eller ute av topp-8. Det siste spillet ble avgjørende.

 

Det er ikke så lett å melde disse kortene med 100% styring. Toppkontrakten er 7 spar, men mange fant ikke ut av det og spilte lilleslem. Den må spilles i spar, for med hjerter ut mot for eksempel 6 hjerter blir det nitrist, østs hånd er verdiløs! I sparkontrakt er det tretten enkle stikk. Omtrent ved halvparten av bordene ble storeslem meldt og vunnet. Ved noen få bord var det mislykkede hjerterkontrakter med bet, resten spilte 6 spar. 

BULGER måtte ha et gevinstsspill i siste spill, og det fikk de da de noterte +2210 for 7 spar mens motstanderlaget stoppet i lilleslem.

I Norges kamp ble +2210 uavgjort spill da Terje Aa-Allan Livgård meldte storeslem, men det halp ikke da også motstanderlaget fant toppkontrakten. Dermed smatt BULGER forbi Norge og ble nr. 7, mens Monaco på 8.plass var 1 fattig VP foran Norge.

Alt i alt bra innsats av det norske laget i det knallsterke feltet, men avslutningen var ikke av beste merke. De har altså likevel en sjanse til å komme langt i turneringen, men da må hver kamp vinnes herfra.

Det amerikanske laget KRANYAK vant Round Robin.

RETTELSE 

"Klagenemda" var raskt på plass da jeg i et forsøk på å være tidlig ute med nyheter fra Yeh Bros, og i iveren ikke hadde fått tak i riktige detaljer om det siste spillet. Det er riktig at BULGER smatt forbi i siste spill, men det var ikke fordi de vant lille/storeslemsving som jeg fortalte. Det var enda verre. Det bulgarske paret meldte og vant 7 spar. Ved det andre bordet stoppet ikke motstanderlaget i 6 spar som jeg fortalte, men de meldte 7 hjerter som gikk bet. Dermed vant BULGER 20 imp som var nok til å gå forbi Norge på listen. 

Det norske laget ergrer seg nok veldig over den svake avslutningen, de tre siste kampene, men man må føle med dem når de mister den viktige 8.plassen med så liten margin, og egentlig pga. tilfeldigheter i siste spill. Men løpet er altså ikke kjørt, sluttspillet starter i morgen med Norge i Bracket 2.