Nå blir det ungdommenes tur!

Søndag starter junior-EM i Samorin, Slovakia.

I mesterskapene (fire klasser) deltar Norge i alle klasser. Vi skal følge med og rapportere her i bloggen, men det vil også bli stoff fra junior-EM i NBF sin mesterskapsblogg hvor en av de norske kapteinene, Kristian Barstad Ellingsen vil skrive når han har tid innimellom gjøremålene som kaptein. Dessuten vil helt sikkert Nils Kåre Kvangraven følge godt med og levere interessante spill og historier i sin blogg, kvangraven.no. 

I Kvangravens blogg kan du også finne endel forhåndsstoff, bl.a. intervjuer med kapteinene osv. 


Norske juniorspillere (og et par som ikke er juniorer lenger) gleder seg stort til det braker løs i Slovakia

Mye annen informasjon om mesterskapet, lagoppstillinger, tidskjema osv. finnes på mesterskapets hjemmeside, her.

Følg med fra søndag morgen kl. 10.00!

YEH BROS CUP: Finalekampene

Finalen i Yeh Bros Cup gikk i favør av lag KOKISH da de slo lag PEPSI i finalen.


Vinnerlaget (f.v.): Fred Gitelman, Eric Kokish, Huub Bertens og Curtis Cheek.

At KOKISH vant denne knallharde turneringen er for mange en liten sensasjon selv om det selvsagt dreier seg om kjempegode spillere. At det er litt overraskende er mest fordi to av lagets spillere (Kokish og Gitelman) selv regner seg litt som bridgepensjonister, i alle fall på dette høyeste nivået. Meget sterkt gjort av Eric Kokish, Fred Gilteman, Curtis Cheek og Huub Bertens!


Fred Gitelman - av mange mest kjent som han som "oppfant" BBO

I kampen om 3.plassen møtte Monaco det amerikanske laget KRANYAK.

Helness og Helgemo sitt lag fikk bank i det første av de tre settene, 21-68. Det andre gikk i favør Monaco, men bare med 2 IMP. Dermed måtte Monaco vinne stort i det siste settet, Kranyak ledet med 44,5 IMP før de siste 16 spillene.

Det ble en «boksekamp» i siste sett, og Monaco med Helgeness ved det ene bordet og Lauria-Versace ved det andre ga absolutt alt i forsøket på å snu kampen.

I starten rullet det inn med gladspill, det første så slik ut, svingspill i begge kampene:

I finalen meldte Greco-Hampson 4 hjerter etter at øst hadde åpnet med 1 ruter. Syd doblet, og doblet igjen senere da øst kom tilbake med 2 kløver, og da nord over 3 kløver fra vest frivillig viste den anemiske hjerterfargen sin løftet syd til utgang. Som du ser er det tre minortapere i tillegg til vests trumfstikk. Men nord var spillefører, og etter kløver ess i utspill hadde Gitelmann et problem, han så ned på syds hånd som var blindemann, og den så skummel ut. Det er vel for de fleste en Lavinthalposisjon med esset ut og singelton i bordet. Vest la kløver 6. Etter en god del tenking la Gitelman ned ruter ess, og dermed var det +420 til N/S.

Ved det andre bordet mangler meldingene i filen på BBO, og derfor vites ikke hvorfor Ø/V fikk spille 3 kløver. En kan spørre seg hvor Curtis Cheek (syd) var da, for med syds hånd virker det vel merkelig å gi opp så tidlig? Ø/V noterte +130, 11 IMP til lag PEPSI. Men det var kun dette spillet, lag KOKISH vant kampen!

Tilbake til "bronsekampen".

Helgemo-Helness meldte også 4 hjerter, og vest doblet. Også der var nord spillefører, og kontrakten føk hjem for en massiv +590. Lauria-Versace startet også settet fantastisk, de snellet ved det andre bordet hjem 5 kløver doblet, +400. Totalt ga det 14 IMP til Monaco.

I et spill litt senere ble Helgeness motspillere i 5 kløver redoblet (!) og tok tre bet, +1600. Da Versace -Lauria fikk inn en god score ved det andre bordet ga det 19 IMP inn, og etter åtte spill stod det 41-0 til Monaco i settet. De var kun 3,5 IMP bak!

Amerikanerne tok seg imidlertid mesterlig sammen og Monaco tapte noen IMP i de følgende spillene. Mot slutten var det ikke mer å få tak i for Monaco som dermed tapte kampen, til slutt var det 19,5 IMPs margin i favør av lag Kranyak.

Tor og Geir ga alt, men det ble "bare" 4.plass denne gangen