Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

YEH BROS: God norsk start

Etter uavgjort i første kamp mot Japan fulgte tre strake seiere for Norge første dag (fem kamper) i Yeh Bros Cup i Tokyo, og de lå på andreplass etter fire kamper.

For Norge spiller Terje Aa, Allan Livgård, Boye Brogeland og Espen Lindqvist. All informasjon om resultater, lagoppstillinger, hand-records osv. finner du her. 

I dagens siste kamp møtte vårt lag lederlaget PEPSI som er en polsk-amerikansk lagkombinasjon. Da så det ut som det skulle bli et stort tap og Norge ville falle litt på listen, men nordmennene fikk inn noen IMP mot slutten av kampen. I det aller siste spillet meldte Brogeland-Lindqvist en fin slem: (Norges kamp ble ikke overført på BBO, så bildet av diagrammet er fra en annen kamp)   .

N/S har en nesten hundre prosent sikker lilleslem i hjerter med kun 27 HP til sammen. At det er en så sikker slem med så liten samlet styrke skyldes den fine tilpasningen, singeltonen i ruter er mot tre små - lite bortkastet i den fargen. Alle honnørpoengene "virker" og når det den type tilpasning så må man huske at det er kun tre farger som må dekkes opp med honnørkort. En god gammeldags Splinter-melding gjør det ganske enkelt med slikt. Slemmen ble imidlertid ikke meldt ved en rekke bord, men lag PEPSI fant slemmen så det ble uavgjort spill med 1430 i den kampen. Likevel tok Norge inn litt av PEPSI sin ledelse mot slutten og tapte kampen med kun 11 IMP. Det ga 6,28 VP. Med det blir Norge liggende på en pen 3.plass etter første dag (to dager Round Robin/kvalifisering, ti kamper).

Monaco med Tor Helness og Geir Helgemo ligger så langt på 4.plass.   

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.