Langeland-Johansen leder mix-par

Åse Langeland og Lars Arthur Johansen fikk opp en bra ledelse (127 poeng) etter den første av tre sesjoner i NM for mix-par. Bak dem følger Ann Iren og Håkon Bogen og et kobbel av par som ligger like bak dem igjen. Det kan bli en spennende dag i morgen før mix-mestrene kåres og medaljer skal deles ut. Hele 170 par deltar.

I Patton deltar 21 lag, og et lag vet kanskje ikke helt om det er bra å lede på nåværende tidspunkt...for det er laget som har valgt seg navnet VET IKKE. Det består av Tveito, Meling, Bjørgo og Seim. Den turneringen avsluttes også i morgen kveld, samtidig som mix-par avgjøres. 

Vi tar med et spill fra mixen.


Hvordan liker du utsiktene for slem med disse N/S kortene hvis du bare kikker på N/S sine kort?

Lilleslem i kløver er faktisk veldig bra hvis den blir spilt av syd. Da er ruteren beskyttet, og det blir ofte tolv enkle stikk hvis dobbelfinessen i hjerter fungerer (enten kongen eller knekten hos vest). I hjerterkontrakt spilt av nord er slem mye mer sårbart, for da kan ruterutspill sette press på spillefører, og da går som regel slemmen bet om ruter konge sitter hos vest. Slik det satt står både 6 kløver og 6 hjerter, uansett hvem som er spillefører (hjerteren må spilles riktig). 

Leif Helland - Bente Fjelbærg (Hinna/Klepp) noterte seg for ren topp på spillet for +1430 i 6 hjerter.   

Lise Aasland - Harry Arne Vågen (Skien/Kragerø) var det eneste paret som meldte og vant 6 kløver, så +1370 ga nest topp. Resten var i utgang. 

Meldaljevinnere i parmesterskapene

Disse tok medalje i de tre parmesterskapene som ble avsluttet torsdag ettermiddag:


NM Monrad Par:

Gull: Arild Årmot - Finn Brentebråten (Lunde/Hen)

Sølv: Vidar Smith - Sigurd Evjen (Vikersund)

Bronse: Geir Brekka - Øyvind Saur (Kristiansand/Vikersund) NM for par, damer:

Gull: Ingunn Uran - Mariann W. Grude (Nittedal/Sømna)

Sølv: Maja Rom Anjer - Pernille Lindaas (Topbridge/Fløde) 

Bronse: Tonje Brogeland - Åse Langeland (Flekkefjord/Stavanger) 

(Mellom 2. og 3.plass var marginen 1 poeng!) 

 

NM for veteraner:

Gull: Jan Arne Rasmussen - Asbjørn Bjellånes (Haga BK)

Sølv: Roald Mæsel - Helge Mæsel (Kristiansand/Farsund)

Bronse: Kai Jørstad - Bjørn Fjellstad (Skien)

 

Alle resultater og spillstensiler finner du her. Etter pausen blir det første sesjon i Patton og Mix-par.

 

 

Årmot-Brentebråten fører i NM Monrad Par

Arild Årmot og Finn Brentebråten fikk opp en ledelse på litt over 100 poeng i NM Monrad Par etter to sesjoner (av tre). Mange gode par ligger på skuddhold, og undertegnede tror kanskje Tom Johansen-Terje Lie som ligger på 2.plass blir lederparets hardeste utfordrer utover dagen. Vidar Smith-Sigurd Evjen ligger på 3.plass.

I NM Damepar leder Maja Rom Ajer-Pernille Lindaas foran Tonje Brogeland-Åse Langeland. Ingunn Uran-Mariann Grude er på 3.plass like bak.

I veteranmesterskapet er det Jan Arne Rasmussen-Asbjørn Bjellånes som leder. Brødrene Roald og Helge Mæsel er på 2.plass så langt, og på 3.plass ligger Kaj Jørstad-Bjørn Fjellstad. 

 

Idet parturneringene er ferdigspilt er det starter i ettermiddag NM for mixpar og Patton.

er I dag er det reisedag for undertegnede, Lyon neste. Der starter Bermuda Bowl, Venice Cup og Seniors Bowl i helgen. Etter en ukes spilling blir sluttspill i hovedturneringene og VM Transnationals Teams. Det er meldt at det kommer en god del nordmenn til Frankrike.

Selv det pga. reising kanskje blir litt vanskelig å oppdatere her i bloggen utover dagen kommer det nok en postering i kveld, og det er dessuten greit å følge resultatene som oppdateres fortløpende. Link til resultater for de forskjellige turneringene finner du her.