VM: Plutselig moro

Etter en litt mager start mot knalltøff motstand (Nederland og USA) i går måtte vi (New Zealand) møte enda to medaljekandidater i mandagens to første runder, Tyskland og Bulgaria. Vi håpet vel på et par jevne kamper, men plutselig var det moro å spille bridge igjen! Tyskerne ble slått i en jevn kamp, og mot Bulgaria gikk det enda bedre, seier med 17.59-2,41! Dermed er NZ på middels etter fem kamper, på plassen bak Monaco. Det er langt igjen, mye kan skje både positivt og negativt.

Mot Bulgaria var denne utgangen spennende å spille (Runde 5, spill 5):


Vest hadde vært inne med 3 hjerter før nord (etter 1 kløveråpning) ble spillefører i 5 kløver. Det var irriterende å se at 3 grand kan vinnes om vest ikke har inntak til hjerteren sin i kløver.

Hjerter kom ut til esset. Så over til syd i ruter og kløver opp mot kongen. Vest fulgte med tieren og kongen ble tatt med esset av øst. Han spilte hjerter som ble stjålet. Det var bare å lukke igjen øynene å spille spar knekt, kongen måtte sitte i saks. Vest dekket, og inne på spar ess fulgte kløver mot bordets gjenværende J-9-7-x i trumf. Finesse? Ja, det må være riktig. Vest har nok enten Q-10 dobbel fra start, eller tieren singel. Finessen holdt, og det ble bare to kløvertapere. (Vest hadde altså kløver 10 singel og øst A-Q-8 6)

I et maretitt ville du kanskje ha møtt en virkelig luring på vests plass som hadde fulgt på med tieren fra 10-8 dobbel! Men slik var det altså ikke...

 

NM for MIXLAG

Laget som kalte seg LIGGEUNDERLAGET ledet etter to tredeler av NM FOR MIXLAG, men de måtte til slutt se seg forbigått av lag ANNE LILL (I)DA. Gulllaget består av Eskil Monrad Hagen, Anne-Lill Hellemann, Odin Svendsen, Ida Wennevold og Jon Egil Furunes. Resultatene i denne turneringen finner du her.

Dermed er Bridgefestivalen over for denne gang og vi får de neste par ukene følge med hva som foregår i VM som spilles i LYON.

VM I LYON

Det ble en tøff start for de to "norske" lagene i Bermuda Bowl, Monaco og New Zealand. Monaco (med Helness-Helgemo) tapte klart for USA 1 i første kamp, men fikk endel poeng i de to neste kampene og ligger litt under middels. New Zealand som jeg spiller på fikk som ventet en estra tøff start med gullfavorittene Nederland i første kamp og USA 1 i andre. Mot Nederland ble det bank å få. USA 1 derimot spilte ganske svakt, faktisk, og vi hadde overtaket lenge. Mot slutten ble det jevnt, og da Weinstein-Levin i siste spill meldte 3 grand var de heldige, synes jeg. Vi hadde meldt og støttet spar, men de prøvde likevel 3 grand med kun en sparstopper. De to første sparrundene ble lasjert, og da han med kun trekorts spar hadde begge de to essene spillefører måtte innom ble det bare to motspillstikk i spar og to ess til forsvaret, han med to godspilte sparstikk satt og så ned på dem uten særlig glede resten av spillet. Dermed tapte New Zealand 10 IMP på spillet i stedet for å vinne 7 om ett av essene bytter plass. Det førte til at USA 1 var foran for første gang i kampen og vant den med 9 IMP. New Zealand vant knepent i tredje kamp mot Indonesia og ligger 9 under middels etter første dag.  

Resultater og annen info fra VM finner du her.