VM semifinale - Grusomme spill

På marerittdagen i går var det mange spill som sikkert ser hårreisende ut for tilskuerne da Frankrike dundret inn haugevis av IMP mot oss. Og ja, vi spilte svakt og de spilte godt. Men det er ikke så enkelt ved bordet alltid. Her er et par eksempler på forspilte muligheter for oss.


Dette ser veldig enkelt ut slik spillet gikk, men bare hvis man ser alle kortene. Mot 4 spar spilt av nord (etter Multi 2 ruteråpning av syd) spilte jeg ut ruter ess og mer ruter. Makker viste seg å ha kongen dobbel i ruter, og nord trumfet andre gang. Så spilte han spar til esset og hjerter knekt fra syd. Makker fulgte med hjerter 9, svensk fordeling, dvs. han har nok trekorts hjerter. Jeg vant med hjerter ess. Hva nå?

For meg så det ut som makker har ett stikk i trumf, og for å bete må han også ha kløver ess. Hvis det ikke skiftes til kløver nå kan det hende at spillefører får kastet kløver 7 på den fjerde hjerteren. Så jeg spilte kløver. Det var skivebom:

Betevarianten er å spille en ruter til. Vest kan stjele med spar 8 og nord kan ingenting gjøre. Vest får enda ett stikk i trumf - en bet. Med kløver tilbake kunne nord cashe den andre store kløveren og kaste syds siste ruter - ti stikk og en fet +620 til Frankrike. 

 

Det neste eksempelet er enda verre.

Syd for Frankrike åpnet med 2 spar som var spar + en minor. Nå meldte nord dårlig etter min mening da han sa 3 ruter som viste minst invitt med sparstøtte. De fleste mener 4 spar er riktig melding med det samme for å ta bort rom for Ø/V hvis øst har en vanskelig hånd. Men sier nord 4 spar så melder øst med disse koretene 4 grand (to farger), og de finner 5 ruter. Over 3 ruter valgte jeg å si 3 hjerter, og tanken var å melde ruter neste gang da det neppe går pass rundt på 3 hjerter. Makker meldte 3 grand på vests plass, og nord passet. Jeg tok ut i 4 ruter som må vise en veldig ubalansert hånd. Vest meldte 4 hjerter, og nå kom nord med og sa 4 spar. Jeg har en veldig spillesterk hånd, men vet ikke sikkert om vi har god tilpasning i noen farge, vest kan vel godt ha 4-2-2-5 fordeling for eksempel. Så jeg passet og overlot avgjørelsen til makker. Han burde nok sagt 5 ruter selv om han føler seg nokså sikker på at 4 spar vil gå bet. Å melde 5 ruter vil fra hans ssynspunkt trolig føre til utgang inn i sonen (vests to røde honnører må være gullkantede). Men han doblet.

4 spar kan betes, men da må motspillet gå hjerter ut og hjerter tilbake. Da har ikke syd noe inntak til å dobbelfiske trumfen, og vest kan få seg en stjeling med en tredje runde hjerter fra øst. Men jeg trodde ikke makker hadde fire ruter og skiftet til ruter konge. Da var det for sent, syd hadde fått muligheten til å stjele seg over til syd to ganger og dobbelfiske vests spar. Pluss 590 til Frankrike og 15 IMP til den da derers Ø/V-par spilte 5 ruter med elleve stikk.

I begge disse spillene var det altså en stjeling ved å spille en av våre farger tre ganger, en av de en åttekorts tilpasning, den andre en nikorts tilpasning! Det klarte vi ikke, og i det siste spillet hadde vi dessuten dummet oss ut i meldingene. Og sånn bare fortsatte kampen...Huff, dette var en helsvart dag, altså...

 

 

 

Beklager...

Plutselig spilte hele laget vårt (New Zealand) svakt, og semifinalens første dag ble et mareritt mot velspillende Frankrike. Hvorfor vet jeg ikke, men det kan vel hende veldig mye adrenalin ble brukt i kvartfinalekampen mot Nederland. 

Vi har fått enormt med støtte fra hele verden, ikke minst fra hundrevis av nordmenn. Etter den elendige innsatsen i går får jeg lyst til å sik BEKLAGER til alle dere som har fulgt med og støttet oss. Semifinalen er ikke tapt, men det ser ut til at Frankrike får revansje for det som skjedde i Polen i fjor.

Vi lover å forsøke å ta oss sammen og spille anstendig bridge igjen i morgen, i bronsekampen.