Far og sønn vant igjen!

I Marit Sveeas internasjonale bridgeturnering ble det en ekstremt dramatisk innspurt. Da Tor og Fredrik Helness vant i fjor var det også jevnt og spennende, men finishen i årets turnering var enda mer spesiell. Far og sønn fikk i år som i fjor til en knallspurt og avsluttet med en kanonrunde. Men det så egentlig ikke ut som om det ville være nok, resultatene fra andre bord var avgjørende.

To på rad for Fredrik og Tor Helness! 

På 2.plass kom nederlandske Marion Michielsen (bosatt i Sverige) og Johan Upmark (Sverige), kun 2,1 poeng bak! På 3.plass kom Ulf Tundal-Nils Kåre Kvangraven.

Beste damepar ble Sølvi Remen-Paula Leslie (13.plass) som ledet etter lørdag.

De som kanskje lettest kunne slått Helness-Helness i siste runde var imidlertid danskene Kasper Konow og Mikael Askgård som kom på 4.plass. Deres store mulighet var dette spillet:

 


Det var stort sett delkontraker i spar, noen få meldte for hardt og kom i utgang med bet. Det er åtte stikk i spar med muligheter for å få ni stikk. Konow ble doblet i 2 spar, og den hadde danskene så stor tro på - helt korrekt - at de redoblet! Men dansken mistet kontrollen i spilleføringen og gikk to redoblede bet. Hvordan det går an å få kun seks stikk i sparkontrakt er en gåte. Det svingte rundt 200 poeng om han hadde vunnet kontrakten.  

Sveeas-turneringen var en stor suksess, og det var et flott arrangment i Operahuset. Alt tyder på at arrangøren er i ferd med å lykkes i å få til en internasjonal toppturnering som  vil være populær i årene fremover.