Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Far og sønn vant igjen!

I Marit Sveeas internasjonale bridgeturnering ble det en ekstremt dramatisk innspurt. Da Tor og Fredrik Helness vant i fjor var det også jevnt og spennende, men finishen i årets turnering var enda mer spesiell. Far og sønn fikk i år som i fjor til en knallspurt og avsluttet med en kanonrunde. Men det så egentlig ikke ut som om det ville være nok, resultatene fra andre bord var avgjørende.

To på rad for Fredrik og Tor Helness! 

På 2.plass kom nederlandske Marion Michielsen (bosatt i Sverige) og Johan Upmark (Sverige), kun 2,1 poeng bak! På 3.plass kom Ulf Tundal-Nils Kåre Kvangraven.

Beste damepar ble Sølvi Remen-Paula Leslie (13.plass) som ledet etter lørdag.

De som kanskje lettest kunne slått Helness-Helness i siste runde var imidlertid danskene Kasper Konow og Mikael Askgård som kom på 4.plass. Deres store mulighet var dette spillet:

 


Det var stort sett delkontraker i spar, noen få meldte for hardt og kom i utgang med bet. Det er åtte stikk i spar med muligheter for å få ni stikk. Konow ble doblet i 2 spar, og den hadde danskene så stor tro på - helt korrekt - at de redoblet! Men dansken mistet kontrollen i spilleføringen og gikk to redoblede bet. Hvordan det går an å få kun seks stikk i sparkontrakt er en gåte. Det svingte rundt 200 poeng om han hadde vunnet kontrakten.  

Sveeas-turneringen var en stor suksess, og det var et flott arrangment i Operahuset. Alt tyder på at arrangøren er i ferd med å lykkes i å få til en internasjonal toppturnering som  vil være populær i årene fremover.  

 

 

Kommentarer

For å løse "gåten": Dette spillet er kommentert av Erlend Skjetne i linken under. Her er teksten angående dette spillet:

"No, tenkte eg, har det omsider klikka for denne Hegge. Eg har ikkje fått noka forklåring på 2 hjarter-meldinga, men veike kort kunne ho umogleg syne, så doblinga var mildt sagt risky business. Men igjen: Han følte nok at han trong eit skikkeleg gladspel for å klatre oppover på lista.

Gratulerer til Konow og Askgaard, tenkte eg òg. For eg nytta den såkalla GIB, som fortalde meg at denne kontrakten stod uansett utspel. Men alt er enkelt med opne kort. I praksis var det verre.

Hegge spela ruter dame ut til esset, og diverre valde Konow no å satse på feil hest. Å spela hjarter mot bordet for å freista etablere eit stikk der, eller å halde fram med ruter konge og ruter med plan om å stela i bordet, fungerer aktuelt bra. Men Konows line var naturleg nok: Han drog tri høge kløver med hjarteravkast. Men den siste kunne Hegge stela, før han vakent underspela hjarter ess. Inne på kongen kunne Kippe spela ein høg kløver, stolen med åttaren, før Hegge igjen var vaken: Han stal ikkje over, men kasta i staden ruteren sin. Konow hadde ikkje anna å gjera enn å leggje ned ruter konge, men no kunne Hegge stela, og spela ess, konge og endå ein spar. Slik vart det ingen ruterstelingar i bordet, men derimot to rutertaparar, for totalt to beit og 600 ut. "

http://bridgefestival.no/Siste-nytt/Kasper-Konows-verste-mareritt

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.