VM starter i morgen!

I Lyon, Frankrike starter i morgen årets VM. Det er fire turneringer, Bermuda Bowl, Venice Cup og Seniors Bowl samt World Transnationals som spilles den andre uken. Så etter en uke blir det en god del nordmenn på plass for å spille Transnationals.  

I VM-turneringene for nasjonslag som starter i morgen deltar tre nordmenn, Tor Helness, Geir Helgemo og undertegnede. De to førstnevnte spiller som kjent for Monaco som er et av favorittlagene, selv om laget kanskje er noe svekket fra tidligere. Mine personlige favoritter til gull i Bermuda Bowl blir hjemmelaget Frankrike, Nederland og USA. Men turneringen virker litt mer åpent enn det bruker å være.

Mitt eget lag New Zealand blir i beste fall en outsider til å kvalle til kvartfinalen (kun de åtte beste går videre etter Round Robin). Vi greide oss godt i fjor i Bridgeolympiaden (tapte i kvartfinalen), men laget sliter som vanlig med dårlige forberedelser (lite matching) som selvsagt skyldes de geografiske forhold. Vi gleder oss likevel enormt til å få spille mot de store gutta selv om starten av turneringen kan bli i overkant tøff for oss med Nederland og USA 1 som de to første motstanderne. Monaco møter i første kamp USA 1, kanskje dere største rival. 

Åpningssermonien er i kveld.

Link til informasjon om deltakere, resultater, fortløpende oppdatering osv. finner du her.

Det blir flere kamper overført på BBO fra hver runde, og spillingen starter søndag kl. 11.00.

 

Bogen tok mix-gull

Anne Irene og Håkon Bogen (Mo BK) hadde en god ledelse før siste sesjon i NM for mix-par, men det ble veldig jevnt da målstreken neærmet seg. De tok seieren med kun 23,7 poengs margin (en topp ga +84) foran Erik Eliassen - Hilde Bjørlo (Stavanger BK/Statoil). Bronse gikk til Siv Thoresen - Sam Inge Høyland (Ski BK/Topbridge).

Resultatene finner du her.

Glade mixmasters etter seieren i NM

I PATTON gikk seieren til laget som ledet etter første dag, lag "VET IKKE", som bestod av Frode Tveito, Øystein Meling, Daniel Bjørgo og Atle Seim.

Resultatlisten i Patton finner du her. 

 

I dag starter NM for mix-lag samt at det arrangeres diverse sideturneringer. Festivalen avsluttes i morgen.