Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

VM: Plutselig moro

Etter en litt mager start mot knalltøff motstand (Nederland og USA) i går måtte vi (New Zealand) møte enda to medaljekandidater i mandagens to første runder, Tyskland og Bulgaria. Vi håpet vel på et par jevne kamper, men plutselig var det moro å spille bridge igjen! Tyskerne ble slått i en jevn kamp, og mot Bulgaria gikk det enda bedre, seier med 17.59-2,41! Dermed er NZ på middels etter fem kamper, på plassen bak Monaco. Det er langt igjen, mye kan skje både positivt og negativt.

Mot Bulgaria var denne utgangen spennende å spille (Runde 5, spill 5):


Vest hadde vært inne med 3 hjerter før nord (etter 1 kløveråpning) ble spillefører i 5 kløver. Det var irriterende å se at 3 grand kan vinnes om vest ikke har inntak til hjerteren sin i kløver.

Hjerter kom ut til esset. Så over til syd i ruter og kløver opp mot kongen. Vest fulgte med tieren og kongen ble tatt med esset av øst. Han spilte hjerter som ble stjålet. Det var bare å lukke igjen øynene å spille spar knekt, kongen måtte sitte i saks. Vest dekket, og inne på spar ess fulgte kløver mot bordets gjenværende J-9-7-x i trumf. Finesse? Ja, det må være riktig. Vest har nok enten Q-10 dobbel fra start, eller tieren singel. Finessen holdt, og det ble bare to kløvertapere. (Vest hadde altså kløver 10 singel og øst A-Q-8 6)

I et maretitt ville du kanskje ha møtt en virkelig luring på vests plass som hadde fulgt på med tieren fra 10-8 dobbel! Men slik var det altså ikke...

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.