Et spill fra triumfen i Memphis

Christian Bakke og Tor Eivind Grude triumferte i den siste turneringen (Jacoby Swiss Teams) sammen med Espen Erichsen (nordmann bosatt i England) og Tony Leibowitz (Australia).

Før siste runde som ga en fin seier lå de på andreplass, 1VP bak lederlaget.

Her er et «skummelt» spill fra den siste kampen de spilte i Memphis, USA hvor det amerikanske vårmesterskapet ble avsluttet søndag. 

Ingen i sonen.


Bakke satt med dette som syd og hørte motstanderen til høyre åpne med 3 spar.

Hva ville du ha meldt nå?

Mange vil nok passe og håpe makkeren dobler opp, så passe for doblet beteplukk. Da jeg fikk meldeprøven presentert følte jeg det er mer riktig å si 4 hjerter. Utgang kan godt stå selv om makker ikke har til en dobling, og da kanskje vi ender med å ta noen udoblede beter mot 3 spar utenfor sonen. Men selvsagt kan pass være løsningen. Kanskje har vi ikke 4 hjerter i kortene en gang og får spille motspill mot 3 spar doblet!

Bakke passet, og da nestemann også passet doblet Grude.

Perfekt!

Det gikk pass, pass, men vest tok ut i 4 ruter. Så gikk det to passer tilbake til Bakke.

Hva nå?

At makker ikke straffedoblet 4 ruter er en god nyhet for syd med hensyn til hvor høyt egen side kan spille. Det er veldig sannsynlig med slem nå. Det kan kanskje stå storeslem til og med, men det er umulig å finne ut med sikkerhet.

Bakke avsluttet meldingene med en praktisk 6 hjertermelding.

Vest spilte ut ruter konge, og dette er hva spillefører fikk se idet blindemann ble lagt opp:


Ruter ess vant første stikk og en kløver forsvant fra syd. Så kløver ess og kløver til stjeling. Begge fulgte, og nords kløverfarge var godspilt. Om hjerter sitter 3-1 eller 2-2 er det tretten enkle stikk nå, og hjerter dame ble spilt. Hvis begge følger kan spillefører "claime" resten.

Øst kastet imidlertid spar, så vest hadde fire trumf fra start.

Hva nå?

Bakke spilte liten spar. Om vest setter i en trumf kaster han bare en ruter fra nord og kan senere ta ut trumfen i to runder, og nords hånd er god som gull. Vest kan jo være renons i spar. Da har øst åtte spar for sin 3 sparåpning, men det er jo en nokså tynn farge han har.

Og vest var renons i spar, men han så også hva som ville skje om han satte i en trumf så han kastet en ruter.

Slik så hele spillet ut fra start:


Etter å ha spilt hjerter dame og oppdaget sitsen spilte altså Bakke spar 5 som vest kastet en ruter på. Da trumfet nordmannen lavt, trumfet en ruter på hånden og spilte nok en spar som ble trumfet med hjerter konge. Deretter en stående kløver fra nord som ga avkast for spar knekt. Vest kunne trumfe, men det var det eneste stikket forsvaret fikk for, +980 til bokføring.

Ved det andre bordet fikk Erichsen-Leibowitz spille 4 ruter doblet som Ø/V med to bet, +300 til N/S. Om slemmen hadde gått bet ville det blitt tapsspill for lag Leibowitz (-350), nå ble det et pent gevinstspill (+680), 20 IMP i sving!

Ved et annet bord kopierte Brogelands lagkamerater Platnick-Diamond det norske parets meldingsforløp, men der gikk 6 hjerter en bet.

NORSK SEIER I USA!

Det ble en fantastisk norsk avslutningsdag under det amerikanske vårmesterskapet i Memphis da Tor Eivind Grude og Christian Bakke var på vinnerlaget i JACOBY SWISS  TEAMS. Sammen med seg hadde de en nordmann til, Espen Erichsen (bosatt i England) og australeren Tony Leibowitz. 


VINNERE! F.v. Christian Bakke, Tony Leibowitz, Tor Eivind Grude og Espen Erichsen

Dette er en enorm triumf for de to unge norske spillerene og selvsagt for hele laget. Ta en titt på resultatlisten for de ti beste lagene. Navnene der forteller mye om hvor stor prestasjon denne seieren er, og lenger ned på resultatlisten er det også en rekke kjente storspillere! Vi merker oss at Boye Brogeland og hans lag ZELIGMAN også gjorde det bra og endte på 8.plass.

  

Grude og Bakkes overmenn vant VANDERBILT!

Lag WOLFSON som slo ut Grude, Bakke, Erichsen og Leibowitz tok seg senere helt til finalen hvor de skulle opp mot NICKELL som nok måtte få favorittstempelet i den kampen. Men 17. seedede WOLFSON vant finalen med spillerne Jeffrey Wolfson, Steve Garner, Michael Becker, Michael Kamil, Peter Crouch og Alexander Hydes.

I det siste settet hadde WOLFSON en bra ledelse, men mot NICKELL er nesten ingen ledelse trygg. Da det var igjen ni spill så det ut til at WOLFSON sikret seg seieren i dette spillet:


Ved det andre bordet startet også meldingene med 1NT og 2 kløver innpå for å vise begge major. Og øst meldte spar også der, men vest lot syd spille 3 grand. Den var trygg så lenge syd spilte den (hjerteren er gardert) og vest har begge majoressene, og etter majorutspill endte det med tolv stikk siden kløverfinessen gikk, +490 til WOLFSON.

Som du ser hadde Crouch større ambisjoner som vest og meldte 4 spar da makkeren var med på tre-trinnet etter at nords 3 hjerter hadde vist kløverfarge og krav til utgang. Meckstroth doblet 4 spar, men den føk hjem i røyk og damp! Pluss 790 var sammen med resultatet fra det andre bordet verd hele 15 IMP.

WOLFSONs ledelse var på dette tidspunktet på 47 IMP. Skule vi se en sånn fantomopphenting som nettopp NICKELL har gjort mange ganger før?

Og det kom 19 IMP i favør dem på de to neste spillene, men så var det slutt. Kun noen få IMP ble utvekslet mot slutten og WOLFSONs seiersmargin ble til slutt på 25 IMP. 

 

USA, JACOBY SWISS TEAMS: To med lag med nordmenn høyt oppe

Mens lag WOLFSON og lag NICKELL spiller finale i VANDERBILT skal de andre spille finalerunder i JACOBY SWISS TEAMS, også en prestisjetung lagturnering som avslutter det amerikanske vårmesterskapet i Memphis.

I kvalifiseringen gikk de veldig bra for de tre nordmennene Tor Eivind Grude, Christian Bakke og Espen Erichsen (bor i England) på laget til australske Tony Leibowitz. I tet før finalerundene ligger et lag med de to svenskene Fredric Wrang og Peter Bertheau. Men Leibowitz sitt mannskap holder andreplassen!

På 6.plass i kvaliken ble lag ZELIGMAN som har Boye Broeland på laget. 

På reultatlisten i JACOBY SWISS TEAMS finner man alle kanonene, untatt altså de to lagene som spiller finalen i VANDERBILT.

Det kan med andre ord godt bli en norsk topp-plassering også i dette amerikanske mesterskapet når det avsluttes søndag makerikansk tid.