Fete pengepremier i YEH BROS CUP

Det er ikke småpenger lagene i Yeh Bros spiller om. Den totale premiepotten for alle turneringene er 319.500 USD. Selv i trøstepuljen i par er det 3000 USD i førstepremie, og i parturneringen som spilles fredag og lørdag er førstepremien 20.000 USD til paret. I Swiss Teams (Consolation) vil vinnerlaget få med seg 10.000 USD. Det er selvsagt i hovedturneringen YEH BROS CUP de store pengene er. Laget som sikret seg finaleplass akkurat nå (LAVAZZA) er sikret 48.000 USD som er andrepremien. Men det kan jo bli førsteplass også, og spillerne på vinnerlaget får dele svimlende 190.000 USD!

I semifinalen mellom Nederland og Lavazza ledet førstnevnte med 2 IMP ved halvtid, men LAVAZZA snek seg foran mot slutten og vant kampen med 7 IMP. Dermed er de klare for finalen og kan hvile seg i kveld før morgensdagens finale mens tre lag spiller om den siste plassen i finalen. Ett av de lagene er nettopp Nederland som har gått gjennom sluttspillet i A-bracketen uten tap før den siste kampen mot Lavazza, og derfor har de i behold sitt ekstra "liv" og kan meget vel sikre seg revansjeooppgjør mot Lavazza om titlene. De blir en såkalt tre-veis kamp hvor vinneren avanserer. De andre to lagene som kan bli finalelag er Israel og China. Alle disse tre samt selvsagt Lavazza er i "pengene", det er premie til de fire beste av de totalt 28 lagene.

For det norske laget ble Consolation Swiss Teams en nedtur etter glimrende spilling tidligere i uken. Det ble tre strake tap og en plassering i køen i den turneringen. Vi håper spillerne klarer å glemme de siste kampene og finner tilbake til storspillingen tidligere i uken. Da kan det godt bli topp-plasseringer i parturneringen som starter nå snart fredag kveld kinesisk tid og avsluttes lørdag.   

 

 

 

 

 

NEDERLAND - LAVAZZA

I YEH BROS CUP tok Lavazza raskt ledelsen i kampen om å sikre seg finale uten å måtte spille mer i deres kamp mot Nederland (de to lagene som fortsatt ikke har tapt i sluttspillet). Det andre finalelaget må gjennom en sesjon til. Nederland-Lavazza er altså på en måte en ren semifinale, men taperlaget får en sjanse til mens vinnerlaget får hvile.

Her et eksempel på god teft.

Madala (Lavazza) åpnet i gunstig sone som syd med 1 spar og hørte 2 ruter fra venstre. Bilde (nord) sa 3 spar som viser firekorts støtte og ikke så sterke kort, ikke nok til utgangsinvitt. Øst sa 3 grand. Ville du meldt noe mer nå (ikke titt på nords kort)?

Madala meldte antagelig 4 spar mest som en stamp mot 3 grand. Det kan godt hende de har 3 grand i kortene, for ruter konge ser miserabel ut etter meldingene, han tror jo ikke nord har ruter ess. Over 4 spar gikk det pass rundt.

Siden vest hadde tynn ruterfarge var ikke 3 grand tingen, men 4 spar var ikke så verst. Det er ti stikk om hjerterfargen løses uten taper, og det er mulig med denne sitsen. Det som skjedde var litt en såkalt gresk gave, for det ga spillefører en mulighet for å tråkke feil i hjerter mens han ellers trolig ville ha funnet hjerteren og tatt ti stikk ganske greit.

Vest spilte ut kløver konge, og øst stakk over for å spille ruter. Siden de ikke hadde tatt det andre kløverstikket ble det etablert en innspillsituasjon. Madala vant med ruter ess og tok sparfinessen fulgt av to runder spar til. Så innkasserte han ruter konge og fridde seg med kløver. Øst tok det stikket og spilte liten hjerter.

Nå ble det et valg.

Om øst har hjerter ess tredje og vest damen dobbel vinnes i den situasjonen ved å stikke med kongen og spille en hjerter til. Da vil motpartens to hjerterstikk være «frosset», dvs. de kan ikke få tatt dem! I så fall må vest få beholde for damen (Qx fra start) i fargens andre runde, øst kan jo ikke stikke over. Så må vest spille til dobbeltrenons som blir stjålet hos nord mens syd siste hjerter forsvinner. Men det satt ikke slik, og Madala ville spille bort kontrakten om han la kongen.

Madala tenkte vel og lenge, men så la han liten og kontrakten ble vunnet, +420. Det ga 8 IMP da lagkameratene hans hadde spilt 5 kløver Ø/V med en bet, +100.

Det kom to fine storeslemmer. Lavazza meldte bare en av dem mens Nederland fant begge, og kampen jevnet seg ut.

Nederland vant i neste spill enda en slemsving og tok ledelsen i kampen.

Så kom dette:

Vests 3NT var konvensjonell, men jeg vet ikke sikkert om det viser en sterk 4H/S-melding (trolig), bare en 4H/S-melding, eller om det viser hjerter. Da vest doblet tok øst ut i 5 hjerter (pass/korriger?), og da det gikk dobler fra syd og pass rundt var det klart at det ville komme ned en sterk hånd med lang og god hjerter hos blindemann.

Hva spiller du ut?

Spar dame virker naturlig etter makkerens 4 spar-melding. Ruter ess er kanskje et alternativ. Andre forslag?

Nederlenderen spilte ut spar dame. Slik så hele spillet ut:

Utspillet av spar dame var mer enn nok for Bocchi. Han stakk med kongen og spilte trumf. Nå kunne han senere ta sparfinesse med tieren og få kvittet seg med kløvertaperen hos vest på spar ess. Det hadde han helt sikkert fått til, men syd hjalp ham riktignok med det da han spilte mer spar da han var inne på trumfesset. Bocchi to en trumfrunde til fra øst og så spar ess med avkast av kløvertaperen, 11 stikk og +850.

Om ruter ess spilles ut blir det fortsatt bet om syd skifter til kløver i andre stikk (får ikke tatt for ruter konge med kløveravkast i tide fordi nord har singel ruter og en trumf). Ikke lett motspill å skifte til kløver etter disse meldingene...

Også om syd spiller ut trumfesset kan kontrakten fortsatt betes, men syd må også da finne kløverskiftet med det samme.

Ved det andre bordet fikk Dennis Bilde spilte 4 spar som nord, og der ble det en bet (tre trumftapere og en taper i kløver). Dermed vant Lavazza 13 IMP og lagene stod helt likt.

Nederland vant så 2 IMP mot slutten, og det er også ledelsen deres etter halvspilt kamp.

Det kan se litt ut som luften har gått litt ut av ballongen for det norske laget som gjorde det så bra lenge. De spiller nå i Consolation Teams. Til liksom å være en «trøstepulje» er det sannelig høyt nivå! I første kamp ble Norge sin motstander USA-Pepsi. Det ga klart tap med 24 IMP (3,22 VP). I andre kamp var det norske laget raskt i trøbbel mot Japan som mot slutten ledet 30-3. Det bedret seg noe mot slutten, men det ble likevel tap med 14 IMP (6,46 VP).

Norge ligger nå i ingenmannsland i den turneringen. Det gjenstår kun en kamp i Consolation Teams så det kan kun bli en plassering midt på treet der. Vi håper på gode norske resultater i parturneringen som starter i kveld kinesisk tid og avsluttes i morgen ettermiddag.