TRONDHEIM CUP (oppdatert med bilder)

Den årlige turneringen Trondheim Cup gikk av stabelen i helgen med par- og lagturnering.

Stian André Evensstad (Sørreisa) og Kåre Bogø (Nittedal) tok seieren i parturneringen hvor det deltok hele 52 par. Andreplassen gikk til Erik Berg-Christer Kristoffersen (Klepp) mens Ove Andersbakken (Fåvang/Ringebu) - Villiam Ovesen (Mostamark) ble nr. 3.

"Pallen" i par: Vinnerparet Evenstad-Bogø flankeres av Kristoffersen-Berg (t.v.) og Ovesen-Andersbakken. 

Hele resultatlisten og spillene fra parturneringen finner du her.

I lagturneringen deltok 24 lag. Der gikk seieren til et lag bestående av Haldor Sunde, Ranja Sivertsvik, Martin Reinertsen og Atle Grefstad. Andreplassen tok Sverre Johan Aal, Petter Aulid Eide, Olav Arve Høyen og Aksel Hornslien. På tredje kom Kaj Robert Brastad, Tommy Skodje, Lars Tore Langørgen og Kjell Helmersen.


Vinnerlaget: Sunde, Reinertsen, Grefstad og Sivertsvik.

m Alle resultater fra lag med butler osv. finner du her. 

Vi tar med et spill fra parturneringen på lørdag. 

Ville du åpnet med disse kortene som giver med alle i sonen?

Det er ganske populært å åpne tynt, spesielt med to majorfarger. Hvis du åpner med 1 hjerter med dette havner du raskt i 4 hjerter, og det har du vel ikke så mye imot, for kortene må være bra i majorkontrakt når det er minst åtte trumf. Men la oss se på N/S sine kort først og spørre oss: er dette en god utgang?


Nei, den er litt for tøff med to topptapere i kløver. Trumfen må gi kun en taper. Det er en bra sjanse hjerterfargen sett isolert. Men du må  trumfe noen spar hos nord, og da må trumfen sitte 2-2 for at det skal gå bra. 

Et spill beviser ingenting, men tipset mitt når det gjelder tynne åpninger er at det har størst sjanse til å lykkes når du har bra farger. Sparefargen er veldig bra i dette tilfellet, men hjerterfargen er tynn. Hadde syd hatt A-10-9 femte i hjerter ville 4 hjerter vært en mye bedre utgang da singel honnør i hjerter også ville gjort susen. 

Slik så hele spillet ut:

Sånn som det satt imot skulle absolutt ikke N/S ha meldt utgang her, men ved vel en tredel av bordene var de i 4 hjerter, de fleste stedene doblet. Det er aldri mer enn ni stikk, og det må spilles med fin hånd for å få ni stikk. Mange gikk 200 i bet, noen måtte notere -500 og et par steder ble det 800 til Ø/V. Vinnerparet tok inn en behagelig 500 lapp som N/S mot østs 3 spar doblet. Men det var ikke topp. To steder vant N/S 3 hjerter doblet for +730. Det var Kaja Brekke-Kristine Bjørbekk Kjellin og Marian W. Grude-Gunnleiv Grude som delte den toppen.