Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Et spill fra triumfen i Memphis

Christian Bakke og Tor Eivind Grude triumferte i den siste turneringen (Jacoby Swiss Teams) sammen med Espen Erichsen (nordmann bosatt i England) og Tony Leibowitz (Australia).

Før siste runde som ga en fin seier lå de på andreplass, 1VP bak lederlaget.

Her er et «skummelt» spill fra den siste kampen de spilte i Memphis, USA hvor det amerikanske vårmesterskapet ble avsluttet søndag. 

Ingen i sonen.


Bakke satt med dette som syd og hørte motstanderen til høyre åpne med 3 spar.

Hva ville du ha meldt nå?

Mange vil nok passe og håpe makkeren dobler opp, så passe for doblet beteplukk. Da jeg fikk meldeprøven presentert følte jeg det er mer riktig å si 4 hjerter. Utgang kan godt stå selv om makker ikke har til en dobling, og da kanskje vi ender med å ta noen udoblede beter mot 3 spar utenfor sonen. Men selvsagt kan pass være løsningen. Kanskje har vi ikke 4 hjerter i kortene en gang og får spille motspill mot 3 spar doblet!

Bakke passet, og da nestemann også passet doblet Grude.

Perfekt!

Det gikk pass, pass, men vest tok ut i 4 ruter. Så gikk det to passer tilbake til Bakke.

Hva nå?

At makker ikke straffedoblet 4 ruter er en god nyhet for syd med hensyn til hvor høyt egen side kan spille. Det er veldig sannsynlig med slem nå. Det kan kanskje stå storeslem til og med, men det er umulig å finne ut med sikkerhet.

Bakke avsluttet meldingene med en praktisk 6 hjertermelding.

Vest spilte ut ruter konge, og dette er hva spillefører fikk se idet blindemann ble lagt opp:


Ruter ess vant første stikk og en kløver forsvant fra syd. Så kløver ess og kløver til stjeling. Begge fulgte, og nords kløverfarge var godspilt. Om hjerter sitter 3-1 eller 2-2 er det tretten enkle stikk nå, og hjerter dame ble spilt. Hvis begge følger kan spillefører "claime" resten.

Øst kastet imidlertid spar, så vest hadde fire trumf fra start.

Hva nå?

Bakke spilte liten spar. Om vest setter i en trumf kaster han bare en ruter fra nord og kan senere ta ut trumfen i to runder, og nords hånd er god som gull. Vest kan jo være renons i spar. Da har øst åtte spar for sin 3 sparåpning, men det er jo en nokså tynn farge han har.

Og vest var renons i spar, men han så også hva som ville skje om han satte i en trumf så han kastet en ruter.

Slik så hele spillet ut fra start:


Etter å ha spilt hjerter dame og oppdaget sitsen spilte altså Bakke spar 5 som vest kastet en ruter på. Da trumfet nordmannen lavt, trumfet en ruter på hånden og spilte nok en spar som ble trumfet med hjerter konge. Deretter en stående kløver fra nord som ga avkast for spar knekt. Vest kunne trumfe, men det var det eneste stikket forsvaret fikk for, +980 til bokføring.

Ved det andre bordet fikk Erichsen-Leibowitz spille 4 ruter doblet som Ø/V med to bet, +300 til N/S. Om slemmen hadde gått bet ville det blitt tapsspill for lag Leibowitz (-350), nå ble det et pent gevinstspill (+680), 20 IMP i sving!

Ved et annet bord kopierte Brogelands lagkamerater Platnick-Diamond det norske parets meldingsforløp, men der gikk 6 hjerter en bet.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.