Fotofinish i 1 divisjon!

Det ble superjevnt i 1.divisjon. Til slutt ble Oslo – Thorsen seriemestre. På vinnerlaget spilte Thoresen, Ovesen, S.I. Høyland, E. Eide og Larsson.

Det var imidlertid kamp til siste slutt. Før siste kamp lå vinnerlaget og Hedmark og Oppland – Bogø omtrent likt. Begge lagene vant sin siste kamp, men oslolaget vant med litt større sifre og var 2,7 VP foran til slutt.

På 3.plass kom Midt-Trøndelag – Johansen med Simonsen, T.E. Grude, Kvangraven, Lie, Johansen og Fasting.

Alle resultatene for de fire puljene i de to øverste divisjonene finner du under "Resultater" på NBF sin side, her.

Tilbake til 1.divisjon neste sesong kommer Hordaland med «Høyland-laget», 2x Høyland (Jim og Sven Olai), T. Bakke og M.Eide som vant 2.div. avd. A klart.

Spillere som også vanligvis er å finne i 1.divisjon spilte i 2.divisjon avd. B denne sesongen og vant. Det er Midt-Trøndelag med Livgård, Aa, Austberg og Rasmussen som neste sesong blir å finne i toppserien. Opprykk også for et lag til fra Midt-Trøndelag som vant avd. C med spillerne O.J Tøsse, Fiplingdal, Sætre, Sætre, T.Tøsse og Kjensli.

Avgjørelsen

Det er egentlig feil å peke på et enkeltspill og kalle det for det avgjørende spillet i lange turneringer. Men vi gjør det likevel, særlig når det gjelder spill mot slutten. Dette spillet slo krafitg ut i siste kamp:

Utgang eller slem?

Å spille 6 ruter er bra. Det er enkelt tolv stikk om ruterfargen ordner seg. Gjør den det er det muligheter for alle tretten stikkene, for kanskje kan sparen settes opp og gi avkast for nords hjerter. Og om det blir en rutertaper kan det fortsatt vinnes tolv stikk om sparfargen er medgjørlig på en eller annen måte (K-Q-x, eller honnør-9 dobbelton hos øst). Slik så hele spillet ut:

Med åpne kort kan det vinnes tretten stikk i ruterkontrakt. Da må sparstikk godspilles for hjerteravkast (spar ess, så spar til stjeling som tar med seg både kongen og nieren fra øst, så senere presses vests dame ut mot trumf og åtteren står!). Dessuten kan ruter ess spilles fulgt av finesse over øst idet tieren faller fra vest, men det er langt i fra noe opplagt valg. Det er sannelig ikke lett å treffe så godt i spilleføringen uten noen indikasjoner, og de som var i slem gikk bet, unntatt ved ett bord.

For Hedmark og Oppland spilte N/S 6 ruter og gikk en bet. De var sammen med nesten halvparten av alle N/S-parene i de fire puljene med å gjøre det. Resten var i utgang, bortsatt fra vinnerlagets Erik Eide – Siv Thorsen som var det eneste paret som vant 6 ruter. Det var viktig, for med de IMP’ene holdt det til seriemestertittel!