Seriemesterskapet - Spennende innspurt!

Det ligger an til en spennende innspurt i serimesterskapets 1.divisjon. Idet to kamper gjenstår leder fortsatt Oslo 1 (Thoresen). Men Hedmark og Oppland 1 (Bogø) og et par-tre andre lag er nære nok til at det fort ikke er avgjort før etter siste spill er ferdig. Det er også et bikkjeslagsmål i bunnen av tabellen hvor det handler om ikke å bli på de tre siste plassene som betyr den tunge veien ned i 2-divisjon neste sesong.

I runde 9 var det jevnt mellom Oslo/Thoresen og Rogaland/Hauge etter første halvrunde, men i andre halvrunde handlet alt om Oslo-laget som vant kampen klart. Her er imidlertid et uavgjort spill:

Og det var et spill som ikke ble uavgjort mange plasser. Merk at øst har en øiten åpningshånd og vest har derfor nok til utgang. Men se på syds kort! Overraskende for den som satt syd hadde makkeren tilpasning til nikorts fargen hans, og et vitalt kort - kløver ess. Det nytter ikke å stoppe N/S fra å få tolv stikk i sparkontrakt. Av de 48 N/S-parene i de to øverste divisjonene spilte 12 av dem 6 spar doblet med hjemgang, +1660. Og den slemmen var altså nedlegg til tross for at de manglet tre av fem nøkkelkort! 

Dette er selvsagt et veldig skummelt spill, og det ble naturlig nok veldig mange forskjellige resultater rundt om kring. 

I kampen Oslo-Rogland ble det spilt 5 spar doblet ved begge bord, N/S +1050. Ved  hele 18 bord ble det spilt 4 eller 5 spar med 1050 eller 1190. Noen få steder spilte N/S sparkontrakt udoblet, og det var også noen som fikk spille 5 eller 6 hjerter doblet med noen få bet. Ett par fikk spille 5 hjerter Ø/V og vant den, Ø/V +650.

Siden 6 spar står er det teoretiske maksimalresultatet at Ø/V spiller 7 hjerter doblet og går 800 i bet.