Storkamp i NM for klubblag

I NM for klubblag er det nå klart for nest siste kamp, 5.runde. Så det gjenstår kun to kamper å vinne for å komme seg til LAGFINALEN.

Det har vært trekning, og kampoppsettet for 5.runde finner du her. 

I fjerde runde var det storkamp i Trondheim mellom Studentene (Bogø) som vant mesterskapet de to foregående sesongene og Heimdal (Austberg), også et lag med uttalige triumfer i denne turneringen. Det blir ikke tre på rad for Studentene, for Heimdal var klart sterkest i denne kampen og vant 95-42.

På Heimdals lag som nå seiler opp som en av de store favorittene i mesterskapet spilte Allan Livgård, Terje Aa, Per Erik Austberg og Arild Rasmussen.

Vi tar med et par vanskelige avgjørelser som gikk veien for Heimdal.

Her var øst giver og ingen i sonen, og Terje Aa hadde fått utlevert nords kort. Meldingene gikk slik:

Hva ville du gjort nå?

Terje Aa meldte 6 ruter. Øst doblet og det gikk pass rundt. Slik så hele spillet ut:

Noen ville kanskje vurdert 2NT med syds kort over østs åpning 1 hjerter. Allan Livgård likte ikke det så godt med en slags mellomhånd, ikke sterk, ikke svak fordelingshånd som er de to håndtypene som passer best for en sånn 2NT - begge minor. Så han sa altså 2 ruter, og før røyken hadde lagt seg var han i 6 ruter doblet. 

Det kom hjerter ut som Allan stjal på bordet. Han tenkte at øst som doblet kanskje kunne ha K-J-x-(x) i trumf og seilte ruter 10 i andre stikk. Men vest vant det stikket for ruter knekt. Det kom spar fra vest til esset, så nok en rutefinesse. Denne gangen holdt den, øst hadde startet med kongen tredje. Og øst må vel ha kløver konge også? Eller doblet øst fordi han er renons i kløver og ville ha kløverutspill til stjeling?

Etter lang tenkepause spilte Livgård kløver til esset, og der kom den single kløverkongen deisende! Pluss 1090, mens Studentene spilte 5 ruter ved det andre bordet. 

To av de beste lagene i Norge i aksjon, fra venstre Terje Aa (med ryggen til), Kåre Bogø, Allan Livgård og Christer Kristoffersen

 Her er et spennende spill til fra storkampen:

Syd var fortsatt Allan Livgård, og meldingene startet slik:

Hva tror du nord har for hoppet til 5 ruter? Merk at han ikke meldte over 3 spar, så sterk er han ikke. Lang ruter og et et viktig kort må han vel ha, og det kortet er nok i hjerter. Allan Livgård løftet til 6 ruter. Slik så hele spillet ut:

Ved det andre bordet ble 5 ruter kontrakten. Det var ikke store problemer for Terje Aa i lilleslemmen. En spar kan stjeles hos syd, og den femte kløvern kan godspilles selv om fargen er fordelt 5-1. Nok en slemsving inn for Heimdal på veien mot klar seier over de regjerende norgesmestrene.