OCBL CUP - NÅ: Jevnt i finalen!

Lørdag kveld spilles finalen i OCBL OC T CUP mellom storlagene NICKELL og LEVINE (Helness-Helgemo).

I skrivende stund gjenstår litt av andre sett før det skal hele avgjøres i de siste 16 spillene.

NICKELL fikk opp en ledelse på 20 IMP etter de første 16 spillene. I andre sett økte ledelsen da sponsoren Nick Nickell vant en utgang da han tippet kløveren med

A10xxx

mot

K9x.

Da en kløverhonnør kom på idet vest skiftet til kløver til liten østs dame og kongen måtte det gjettes om det satt QJ dobbel bak, eller knekten tredje/fjerde hos vest. Nickell toppet og vant dermed 10 IMP siden knekten falt! Ved det andre bordet ble det bet. 

LEVINE vant noen småspill før det fikk inn en sving som gjorde at de kanppet inn på ledelsen.

Er dette en bra slem?

Ja, 6 spar er vel ganske god og normalt avhenger den av kun av at sparen ikke gir tapere. Helness-Helgemo stoppet i 4 spar etter 1 ruter - 1 spar, 2 spar - 4 ruter som viste renons. Det gjorde ikke nords kort noe bedre (ruter konge er bortkastet), og han slo av med 4 spar.

Spillet kunne gått begge veier. Sparen kunne løses med en taper siden øst hadde alle fire trumfene. Men da han også hadde singel hjerter - vest en stopper - ble det kun elleve stikk.

Siden Katz-Nickell gikk bet i 6 spar ble et kjærkomne 11 IMP til LEVINE og NICKELL leder dermed med 18 IMP med rundt 20 spill til å spille nå klokken 20.30 norsk tid. Slik jeg ser det har Helgemo-Helness som sitter ved bordet som har spilt hurtigst ganske bra liste de siste spillene i andre sett.

Dette kan blir en riktig spennende avsluttening. Kampen kan følges på BBO vu-graph. Logg inn!