ALT MIXED V - Brink briljerte

Nederlenderen Sjoert Brink er en av de absolutt store stjernene i internasjonal bridge. I ALT MIX V spilte han forleden en kamp med Vicky Chediak (lag ALT STARS). Vicky forteller hun har kjent Brink i 19 år og spilt sammen tidligere både online og live.

I kampen dette spesielle spillet er fra møtte de to amerikanske stjernespillerne David Berkowitz (vest) og Migry Campanile. Brink satt nord, og Chediak syd.

Meldingene kunne kanskje med fordel gått litt annereldes enn de faktisk gikk, men Sjoert og Vicky hadde ikke lange systempraten før kampen. Etter at øst hadde lurt seg innpå med 2 ruter endte Brink i 6 hjerter som nord. En bedre slem er 6 kløver som ble meldt og vunnet ved et par bord. Om en ser kun på N/S sine kort er ikke 6 hjerter noen dårlig kontrakt heller, og oppgaven var altså å spille hjem den kontrakten. Vest spilte ut ruter dame til esset.

Siden vest ikke kan ha særlig sterke kort tenkte Brink at da må han nok ha meldt pga. god fordeling. Det betyr at det fort sitter skjevt mot denne hjerterslemmen.

I andre stikk tok spillefører for kløver konge før han spilte hjerter mot A-10, og med stø hånd tok han finessen! Det var en bra start at tieren vant stikket, men det så litt mer mørkt ut da vest i neste stikk kastet en ruter på trumfesset. Kløver ess blir innkassert, og om damen hadde falt kunne han bare fortsatt med stående kløver, og øst ville kun fått ett stikk i trumf etter den velykket manøveren i trumf i starten. Men kløver dame falt ikke. Nå ble fortsettelsen kløver til stjeling! Det betyr at spillefører korter seg og har plutselig færre trumf enn øst. Men det stoppet ikke Brink. Han tok for K-Q i trumf, og dette var igjen idet øst er det eneste ved bordet som har trumf:

Det ser ut til å være bare en trumftaper nå, men det var fortsatt ikke helt over. Hvis spillefører nå går over på spar dame og spiller stående kløver og kaster sin siste ruter blir det bet. Øst trumfer i det stikket og spiller spar knekt som tar med seg tieren. I så fall vinner øst betestikket til slutt for spar 9!

Dette så Brink og spilte spar til finesse med tieren. Da den holdt kunne han spille stënde kløver og kaste ruter. 

Wow, litt av en spilleføring dette, men på en måte logisk når en tar i betraktning at vest må ha lang ruter og en fordelingshånd. Likevel er det temmelig sjeldent. I to farger hvor spillefører rår over A-K-Q tar han finesse på direkten med tieren!  Det måtte til for å vinne 6 hjerter som ser nokså håpløs ut med den skjeve sitsen. 

Etter fire runder (av 9) ligger det norske Lag SILLA på 4.plass. De ble knust i runde 3, men kontret med en fin seier i neste kamp. Etter kvalifiseringen spiller de fire beste lagene (av10) semifinale.

All informasjon, resultater, butler osv fra denne turneringen finner du her.