Lagfinalen allerede avgjort - overlegen seier til BAK

Bergen Akademiske BK med Thomas Charlsen, Christian Bakke, Ole Berset og Bjørn Olav Ekren er årets norgesmestre for klubblag. Det er klart allerede før siste kamp søndag morgen.

Det er selvsagt en sjeldenhet at et lag får opp en så stor ledelse før det er avsluttet, men med litt over 20 VP forsprang på Topbridge – Johnsen er spenningen over med hensyn til førsteplassen.

(Bildet er sakset fra bulletinen)

Resultater inkludert spill og butler finner du her.

Mesterskapssiden hvor du bl.a kan finne bulletinene kommer du til om du klikker her.

Topbridge sin sjanse var i kveldskampen lørdag da de møtte lederlaget BAK. Men BAK vant kampen 13,99-6,01 VP, akkurat nok til at de ikke lenger kan bli tatt igjen. Spenningen søndag morgen blir derfor om hvem som skal slå følge med de suverene vinnerne på pallen.

Kampen og sølv- og bronsemedaljene kommer til å stå mellom nevnte Topbridge-Johnsen, Båsmo som ligger nr. 3, og Tromsø.

Tromsø møter BAK, Topbridge har igjen Klepp og Båsmo skal avslutte mot arrangørlaget Larvik/Horten.

Det var ikke bare undertegnede som tippet BAK som vinnere før denne lagfinalen. De var sjeldent store favoritter og har til de grader innfridd.

Da Topbridge Johnsen møtte BAK hadde de nok ambisjoner om en solid seier, og da ville gullkampen blitt helt åpen i siste runde. Gullambisjonene fikk imidlertid et skudd for baugen allerede i første spill.

Det er altså spill 1 så nord er giver og ingen i sonen. Nord passer, øst åpner med 1 spar og det er syd sin tur.

Hva ville du meldt?

Det går vel kanskje an å melde inn en veldig overvektig 2 kløver, men det har jeg ikke sansen for. Å melde inn 1 grand synes jeg er bedre, men syd er litt for sterk for det også selv om honnørpoengene kanskje tilsier 1 grand hvis det er avtalt som 15-18?

Det er ofte for mange stikk med denne hånden sammenlignet med en flat 15-17(18) hånd, så kanskje er det et bra alternativ å doble opplysende og melde grand neste gang for å antyde ca. 18/19-20? Det kan også dobles fulgt av kløvermelding som viser sterke kort, men normalt ikke med så mange (mulige) stikk.

Hva med å smelle til med 3 grand direkte?

Hvis det er seks kløverstikk har syd åtte stikk på egen hånd, og da behøves kun ett kort, for eksempel hjerter ess eller en konge hos nord for at 3 grand skal kunne stå. Og hvis ikke nord har mer enn det ene kortet vil N/S aldri komme seg i utgang hvis syd starter på en mer vanlig måte.

Mikkelsen hoppet rett til 3 grand. Sprekt, men jeg må innrømme jeg har sansen for meldingen som dog er en gambling fordi kløveren er jo ikke gående. Hvis du hadde fått vite at nord har dobbelton kløver, vil du da tatt sjansen på 3 grand?

Å være tøff ble ingen suksess her. Charlsen (vest) doblet, og syd måtte bare la det stå til å spille 3 grand doblet. Det ble på ingen måte noen fest, og med den skjeve kløversitsen ble det helt nitrist. BAK noterte +800 for fire doblede bet!

Ved det andre bordet doblet Ekren (syd) opplysende og meldte 2 grand neste gang som antagelig er teoretisk riktig meldt. Den fikk han spille, og klarte seg med to bet, -100. Spillet ga 12 IMP til BAK. Resten av kampen var nokså jevnspilt.