OCBL OCTOBER CUP - tirsdag

Det er mye aktivitet i online-bridgen. Stadig nye turneringer arrangeres nå som face-to-face bridge er forbudt mange steder. Proffspillerne deltar i flere av disse internasjoanle turneringene, og mange proffer spiller dessuten ofte med sine sponsorer i forskjellige både som trening og i mindre prestisjetunge turneringer. For enkelte blir det mer bridge enn det var pre-covid!

OCBL (Online Contract Bridge League) October Cup avsluttet tirsdag runde 6 (av 9) i kvalifiseringen.

De deltar seks lag med norsk innslag. Foreløpig har lag LEVIN (Helness-Helgemo og Molberg) og lag DE BOTTON (Hoftaniska-Charlsen) gjort det skarpest av de norske. Begge ligger på 2.plass i sin gruppe.

Også lag ORCA (F.Helness-Erichsen) og lag GILLIS (foruten briten Gillis er det Brogeland, Bakke, Lindqvist, Sælensminde og Brekka) har gjort det bra så langt, med ORCA på 5.plass og GILLIS på 3.plass i samme gruppe.

Tirsdag spilte Geir Helgemo med Jørgen Molberg. I kampen mot engelsk-svenske lag BLACK møtte de lag BLACK, og ved sitt bord den svenske veteranen Gunnar Hallberg (bosatt i England) og den mye yngre svensken Simon Hult. Her synes jeg svenskene meldte godt:

Syds (Hult) 3 spar viste kortfarge og en kanonhånd med hjerterstøtte (nord hadde tross alt meldt kun et 1-over-1 svar). Da nord (Hallberg) bidro med en kontrollmelding gikk syd på mot slem med Keycard Blackwood og deretter spurte han om trumf dame med 5 ruter. Nord viste at han hadde trumfdamen (5 hjerter ville vært avslag) og at han også satt med ruter konge. Da tok syd sjansen på storeslem som slik nords kort så ut var omtrent nedlegg, BLACK +1510. Meckstroth-Rodwell som N/S ved det andre bordet kopierte ikke det resultatet, og BLACK vant 11 IMP. Kampen var ganske jevn, men LEVINE vant til slutt med 10 IMP.

Av de 30 N/S parene meldte 14 av dem 7 hjerter i spill 6, noe som bekrefter at nivået er høyt i denne turneringen! Det var imidlertid to par i utgang også, mens 14 N/S-par spilte lilleslem i hjerter.

Hoftaniska-Charlsen (DE BOTTON) og Farstad-Andresen (SKEIDAR) var blant parene som meldte storeslem.