Seriemesterskapet 2022-2023 er i gang

Sesongens 1. og 2.divisjon startet fredag på Lillehammer med den første av to spillehelger. 

Mesterskapet spilles altså "face-to-face", men det overføres kamper fra mesterskapet på Realbridge. Resultatene og link til Realbridge osv. finner du her.

I første kamp kom det en haug med skumle slemmer som ga store svingspill i mange kamper. Her er et par av dem.

Giver øst. Ø/V i sonen.

Hvilken kontrakt ville du likt å spille med dette?

Svaret avhenger vel av om du er god til å tippe, for tippes hvor ruter dame befinner seg blir det fort tretten stikk her. Dessuten kan jo den damen være singelton slik at det blir "claim" nokså tidlig. Men om to kløver kastes på A-K i hjerter må ruteren sitte 3-2 i tillegg hvis du spiller på damen hos nord. Om det spilles på ruter dame som hos syd kan godt ruteren sitte 4-1. 

Et lag som regnes blant favorittene i 1.divisjon, Møre og Romsdal 1 fikk en dårlig start på dette mesterskapet. De ble soleklart slått av Midt-Trøndelag 1, også en av medalje/gullkandidatene. Mange av  IMP'ene i denne kampen kom i slemspill, og dette var ett av dem. Møre og Romsdal var i 7 spar og spilte på ruter dame hos syd. Da ble det 17 IMP ut:

Midt-Trøndelag 1 var i 6 spar og vant den akkurat, altså 17 IMP, men om ruter dame hadde vært plassert hos syd ville spillet gitt 13 IMP den andre veien - 30 IMP i sving. Vinnermarginen i kampen var 50 IMP i favør Midt-Trøndelag.

Her er et annet skummelt spill som kom ikke lenge etterpå, og nå var det N/S som hadde kortene.

Giver syd. Ingen i sonen.

Hva er toppkontrakten her? Hvordan ville du og din favorittmakker meldt med disse kortene?

Det er slem på gang, og nok en gang en mulig storeslem. I spar- eller grandkontrakt må sparen tippes. Men 7 kløver er en glimrende kontrakt. I kløverkontrakt kan en spar kastes på hjerter konge. Syds to rutertapere trumfes hos nord. Dette er ingen vanskelig konrakt å spille for spillere på dette nivået, og selv i klubben ville vel de aller fleste som spilte kløverkontrakt fått tretten stikk? 

Det er bare en hake ved det prosjektet, slik det sitter må 7 kløver spilles av nord!

Hvis syd spiller kløverkontrakt kan vest spille ut spar til stjeling, og det blir om de har meldt storeslem en nitrist bet.

De fleste var i 6 spar eller 6 kløver som normalt ble vunnet. Noen gikk bet i sparkontrakt da de ikke håndterte den ekle sparsitsen godt nok. Det var også endel som kom bare i utgang, så det ble svingspill i en rekke kamper.

Det var også en del bord hvor sluttkontrakten ble 6 spar eller 6 kløver doblet som ble vunnet. Dobling av 6 spar var ikke så klokt da det gjorde det lettere å vinne den. De som gikk bet i den kontrakten spilte den udoblet.

To par fra de to øverste divisjonene samlet meldte og vant 7 kløver, begge steder naturlig nok spilt av syd. Så det kunne blitt en uheldig  bet med spar ut. 

Dette er også et slikt spill som kan gi enorm dobbelsving, enten slemsving inn eller ut og noenogtyve, kanskje tredve IMP i sving.