Terje Aa nr. 2 i MUTTON CUP

Engelskmannen Jason Hackett arrangerte Mutton Cup for fjerde gang nå før helgen. Det foregikk i Madrid hvor 32 spillere spilte singelturnering. Terje Aa ble nr. 2.

Terje tok andreplassen. Her sammen med arrangøren, Jason Hackett.

Jeg håper å få fatt i et spill fra Terje. Enn så lenge, alt om Mutton Cup finner du her..  

Uvanlig skviskort

I New Zealand pågår denne uken NZ Bridge Congress, en festival etter lignende mønster som den norske bridgefestivalen. I parturneringen som avsluttes mandag deltok bortimot 200 par som er noe mindre enn det brukte å være før pandemien, men likevel et bra antall som viser at folk vil gjerne spille face-to-face igjen. Utover uken spilles så den store lagturneringen, og det blir flere andre turneringer for de som etter hvert ryker ut av lagmesterskapet.

Vi tar med et spill fra par-kvalifiseringen hvor det oppsto en vanlig skvis, men det kortet som skviste motspilleren var et uvanlig skviskort. Selv kan jeg i alle fall ikke huske å ha sett at skvisen i to andre farger inntrer idet en farge med kongen dobbel mot to små spilles!

Ø/V var med å meldte spar, og på et tidspunkt foreslo syd 3NT som ikke blir noen suksess med spar ut. Men nord trodde mer på ruterkontrakt og sa 5 ruter. Den trodde ikke øst på, dobler.

Spar ess ble utspillet. Nå klarte øst å¨unngå å prøve kløver ess som hvis han hadde spilt det ville gitt spillefører kontrakten om han gjetter ruteren. Om øst ikke tar for kløver ess er det ikke så enkelt, for spillefører har en mulig hjertertaper i tillegg til spar ess og ruter ess.

Øst skiftet til hjerter knekt som gikk til kongen. Ruter dame stakk øst, tieren ble spilt fra syd. Nok en hjerter gikk til esset og nieren fra vest. Det så ut som øst hadde fire hjerter, og følgelig økte sjansen for at han satt med singel ruter ess fra start. Derfor ruterfinesse med nieren som lyktes, så resten av ruterboka. Vest måtte kaste all sparen sin. Etter alle trumfstikkene så det slik ut: 

Idet spar spilles til kongen er øst ferdig. Kaster han hjerter står sekseren til slutt og det er jo i orden med overgang tilbake til nord i hjerter. Og kaster øst kløver ess står jo kongen, og spillefører er inne hos syd med to kort igjen å spille. Elleve stikk, +550.