Norske Bridgefestival: SUKSESS! (en "prat" med Allan Livgård)

Norsk Bridgefestival 2021 er over. Her fra langt hold (NZ) er følelsen at "Der skulle je ha vøri", men det gikk ikke i år. Flere jeg har snakket med som var på festivalen sier de storkoste seg. Det er soleklart at online bridge ikke kan erstatte den følelsen det er å spille "face-to-face", og det sosiale en får med på kjøpet når bridgefamilien treffes er uhyre viktig. 

President i NBF Kari-Anne Opsal åpner festivalen 

________________________________________________________________________________________________________

 

Vi tok en liten "prat" med NBF sin generalsekretær Allan Livgård rett etter festivalen var avsluttet.

GeO: Hva er hovedinntrykket ditt nå som årets bridgefestival er over?

Allan: Norsk Bridgefestival 2021 var en stor suksess. Det var på forhånd langt fra sikkert at vi kunne arrangere en bridgefestival i år, og derfor drøyde også beslutningen om å arrangere til altfor tett innpå festivalen. Allikevel fant ca 600 mennesker totalt turen til Lillehammer for en eller flere turneringer på festivalen. Det synes vi er skikkelig stas!

GeO: Det var på grunn av Covid begrensninger i deltakelsen, og det var ikke så populært. Hvordan fungerte det i praksis på forhånd og da festivalen var i gang?

Allan: På forhånd var det mange diskusjoner rundt kriteriene for påmelding. Det kom mange forslag til alternative måter å løse påmelding på, noen gode og noen mindre gode. Alle kom uansett etter at styret hadde tatt sin beslutning. I ettertid er min mening at styret tok den klart beste avgjørelsen; bridgefestivalen skal være for alle. Vi fikk også sluppet inn alle på venteliste i parturneringene, mens det dessverre var noen som ikke kom med i lag. Neste år satser vi på at alle kommer med!

Festivalvertene (+en tilskuer)

Allan: Den aller største gleden for meg på årets festival var Bridge for Alle – delen. På det meste var det 28 par i aksjon – og alt ledet av våre flotte festivalverter Margrethe,  Heidi og Bjørn (GeO: Lindquist, Berre Skjæran og Svela). Denne delen av festivalen skal vi bygge videre på, og forhåpentligvis få nesten like stor som norgesmesterskapene. Det er ingen tvil om at de som ikke har så store ambisjoner om å bli norgesmester trives utrolig godt på festivalen!

GeO: Et så stort arrangement krever en innsats av mange utenom spillerne. Ingen nevnt, ingen glemt heter det, men er det noen som bør nevnes spesielt synes du i tillegg til festivalvertene?

Allan: Mange har bidratt og takk til alle.

Bulletinene laget av Vegar og Elisabeth (GeO: Næss og Groseth) var bedre enn noensinne, og er vel verdt å lese. Bulletiner er fantastiske å ha, særlig siden man kan lese de 20 år etterpå og få ta en del av den gode stemningen som har vært. På festivalsidene ligger det bulletiner helt tilbake til første festival i år 2000 – mange morsomme historier!

Det er en velfungerende stab som jobber på festivalen. De står på fra morgen til kveld, alltid med et smil om munnen, og det skaper virkelig en god festivalstemning for deltakerne. Uten staben – ingen festival. Det ble appellert en 3-4 saker, men kun i en av disse ble dommen til TL delvis gjort om. Det viser at TL’ene på festivalen holder et høyt nivå og sørger for en fair konkurranse.

Den dyktige og velfungerende staben møtte spillerne på Lillehammer

GeO: Hvordan var stemningen blant spillerne?

Allan: Det var tydelig å se på alle menneskene at de var glade for å være tilbake på festival. Latteren satt løst, smilene skinte over hele hotellet og vi som arrangerte fikk masse gode tilbakemeldinger. Så tusen takk til alle deltakerne som gjør dette til en opplevelse for oss alle!

GeO: Gikk alt det arrangementmessige smertefritt?

Allan: Det er ingen festival uten at noe går galt. I år var det meget beklagelig at vi måtte endre på rekkefølgen i NM veteran par etter at medaljene var delt ut. Årsaken til dette var en feilført score som var meddelt regnskapet, men dessverre avglemt å rette opp. Vi har allerede begynt å jobbe med rutiner for neste år som sikrer at slik feil ikke oppstår igjen. Det er virkelig bare å beklage til medaljørene som fikk andre medaljer til slutt enn de som ble hengt rundt halsen deres.

Personlig er jeg også litt skuffet over deltakelsen i NM mix par. Samtidig har nok dette en klar sammenheng med at kun 50 lag fikk stille i mix lag, og at det var vanskelig å planlegge for årets festival. I løpet av høsten kommer programmet for neste år, og da håper jeg virkelig vi klarer å komme oss over 200 par igjen. Det bør det være i NM mix par!

GeO: Det kan neppe være enkelt å få alle til å følge smittevernregler osv. til punkt og prikke. Kan du til slutt si litt om hvordan det gikk?

Allan: Foreløpig har vi ikke hørt om ett eneste smittetilfelle fra festivalen – la det vare. På vegne av NBF og hele staben takker jeg for årets festival og gleder meg til å se alle tilbake neste år!

GeO: Her fra langt hold kan undertegnede bare misunne alle dere som deltok i årets bridgefestival, men samtidig må jeg jo si det er dere vel unt.

Og til NBF:

VEL BLÅST!