Mer internasjonal bridge på BBO

Denne uken går nok en ALT-turnering på BBO, MINOR ALT INVITATIONAL 1.

Disse invitasjonsturneringene er stort sett for internasjonale toppspillere, og det er en fin måte for proffspillere å tjene noen kroner nå som det ikke spilles noen store live-turneringer.

De deltar denne gangen åtte lag som spiller Round Robin (grunnspill) før det blir kvartfinale, semifinale og finale mot slutten av uken for de fire beste i grunnspillet. Kampene starter hver dag klokken 16 norsk tid.

To lag har med norsk spillere:

GILLIS som foruten Simon Gillis og nederlenderne Bas Drijver-Sjoert Brink har med norske Boye Brogeland, Espen Lindqvist og Erik Sælensminde.

Lag LEBOWITZ består av to svensker, noen amerikanere og norske Tor Eivind Grude-Christian Bakke.

Det vil som vanlig i disse turneringene bli tusenvis av bakspillere. Kampene blir dog ikke overført i vu-graph (rama), men du kan bakspille dine favoritter ved simpelthen å gå til det bordet de spiller. Her er nick-names for spillerne på de to "norske" lagene:

Hjemmesiden for denne turneringen med alt av resultater, butler, bulletiner osv. finner du her.

GOD START FOR LAG GILLIS

Begge disse lagene startet med en fin seier. Bakke-Grude sitt lag gikk seg imidlertid på et tap i andre runde.

Lag GILLIS står med to solide seiere så langt. Det skyldes bla. at både Brogeland-Lindqvist og Sælensminde-Gillis fikk til noen skikkelige gladlister. I den andre kampen traff Brogeland-Lindqvist veldig bra i slemspillene. Her er et par spill hvor mange av parene i det sterke feltet fikk problemer.

Når/hvis syd viser en hånd god nok for utgangskrav over nords åpning 1 spar er det vanskelig å stoppe i utgang.

Mange bruke 2 kløver som tvetydig så det kan inneholde en limithånd med trekorts støtte. Jeg er usikker på hva Boye har vist når han melder som han gjorde her, han svarte 2 kløver og sa 4 spar over nords gjenmelding 2 ruter. Antageligvis er denne hånden maks for de meldingene av syd. Lindqvist (nord) gjorde det riktige da han ga opp og passet på 4 spar, for slem er ikke bra selv om den ikke er helt uten sjanser. For å unngå to rutertapere må både ruter ess og kløver konge sitte hos øst, eller øst må ha A-Q dobbel i ruter. Slik satt det ikke, og fem av åtte N/S-par gikk bet i slem. I GILLIS sin kamp skjedde det, og spillet ga 13 IMP da det ble to bet i 6 spar ved det andre bordet

Her meldte det norske paret godt. Syds 3 hjerter over gjenmeldingen 1 NT var "suit-set", dvs. svarhånden sier at hjerter er trumf, og han er sleminteressert. Hvis man vil invitere til utgang gjøres det via 2 kløver (XY).

Over 3 hjerter kom noen kontrollmeldinger og Key Card Blackwood, og de luktet litt på storeslem før de endte i 6 hjerter.

Lilleslem er høyt nok, men storeslem er langt i fra dårlig. Den står om trumfen ikke gir taper og ruteren kan godspilles. Hvis hjerteren er taperfri blir det kun problemer om vest har ruter dame femte da. Hvis ikke det sitter slik kan ett ekstra stikk i ruter godspilles for å kunne kaste kløvertaperen.

Det satt snilt, og det var derfor tretten enkle stikk. Det var imidlertid nok med lilleslem, og GILLIS vant 11 IMP da N/S ved det andre bordet stoppet i utgang. Tre av de åtte N/S-parene spilte kun utgang.