Nordisk: Norge Open knuste Island

I morgenkampen onsdag spilte begge de to norske parene på NORWAY OPEN solid mot Island, og mot slutten av kampen reiste Norge i fra og vant komfortabelt 17,74 - 2,26 VP (36 IMP). I skrivende stund spiller Norge mot Sverige som stiller med et toppet lag. 

Mot slutten av kampen mot Island traff Norge godt på slemmene. De vant først en litt heldig lilleslem i kløver (12 IMP) før Aa-Livgård fant frem til en glimrende slem med disse Ø/V-kortene: 

 

Hvordan ville du og din favorittmakker meldt? 

Det avhenger vel mye av system. Etter vanlige metoder og 1 kløver i åpning er det ikke så lett å finne frem til slem i kløver eller hjerter, begge er glimrende lilleslemmer. 

Aa-Livgård spilte 6 hjerter. Spilleføringen var en formalitet, maks en rutertaper, og det ble tretten stikk etter spar konge i utspill fra syd.

Ved det andre bordet spilte Island 4 hjerter med tretten stikk, 11 IMP til Norge. 

Norge leder OPEN ganske klart etter tre kamper.

I WOMEN gikk Norge seg på et klart tap mot Danmark (2,26 - 17,74 VP).

Juniorene har også startet sin turnering. De mer erfarne på Norge U 26 slo Norge U 21 klart før de skal møte lag både fra U-21 og U-26 klassen fra Danmark, Sverige og Finland. 

Alle resultater og annen informasjon finner du her.

 

Nordisk mesterskap - God start for Norge

Denne uken spilles Nordisk Mesterskap i Ørebro, Sverige. Norge deltar i alle klasssene, OPEN og WOMEN samt juniorklassene U21 og U26.

Informasjon om lagoppstillinger osv. finner du på NBF sin side, her.

Mesterskapssiden med resultatoppdateringen, presentasjon av alle lagene osv. finnes her.

Lagene i OPEN og WOMEN skal spille dobbel serie (to ganger mot hver av de andre (15 spill i hver kamp). Mesterskapet avsluttes torsdag kveld.

I går vant Norge OPEN sin åpningskamp mot Færøyene og fulgte opp med å slå Finland klart. Dermed leder Norge med 31,81 VP foran Island (27,65).

I dameklassen ble det tap mot Island for de norske i åpningskampen (7,64 VP), men de kom godt tilbake og slo Sweden Blue (15,51) i andre runde. Det holder til 3.plass så langt. 

Vi tar med et bra gevinstsspill fra OPEN.

Hvordan tror du dette spillet ender hvis du får se kun Ø/V sine kort og får vite at syd melder hjerter underveis?

GIVER ØST/Ø-V I SONEN: 

Det ser unektelig ut som et delkontraktspill. N/S har endel stikk i hjerterkonrtakt, avhening av bla. kløversitsen og om for eksempel syd har begge ruterhonnørene. En kan anta de greier omtrent 2 hjerter, men som sagt spiller fordelingen og honnørenes plassering en rolle når det gjelder det. Ø/V har på sin side minst fire topptapere i kløverkontrakt, og det kan fort bli mer enn en spartaper og kanskje to rutertapere. Med kun en hjerterstopper ser ikke 3NT ut som noen god kontrakt hvis man ser både øst og vests kort. En må jo innom N/S etter de har godspilt hjerteren mot grandkontrakt.

Det ser altså ut som et sånt spill hvor Ø/V spiller 3 kløver, eller om N/S er med til 3 hjerter så bør Ø/V la dem spille det og håpe de kan få tak i beten(e) og gå i pluss. 

Og joda, Aa-Livgård var i 3 hjerter som N/S, men kontrakten ved det andre bordet var ikke så opplagt. Slik så hele spillet ut:

Slik kortene sitter fordelt har N/S minst fem tapere i hjerterkontrakt, det kan fort bli to bet i 3 hjerter. Aa-Livgård greide seg med å gå en bet, Norge -50.

Ved det andre bordet spilte Bakke-Livgård 3NT som Ø/V! 

Normalt vil en slik 3NT gå bet med kun en hjerterstopper, for N/S godspiller hjerteren og spillefører har kun syv toppstikk i kløver og hjerter samt ruter ess. Han må innom motparten. Så med hjerter 5-3 kunne de ha sørget for å ha overgang til syd i den fargen, og om syd har spar ess er det håpløst, syd kommer inn til hjerterstikkene sine. Men her satt hjerteren 6-2, og syd hadde ikke noe hurtig inntak. Det er faktisk slik at om spillefører gjetter sparen (knektens plassering) så kan ikke 3NT rokkes!

Det norske paret fikk tak i to sparstikk og noterte en særdeles fet +600, 11 IMP til Norge.  

 

 

 

 

 

I OPEN har No