NM FOR KLUBBLAG: Finalelagene er klare (korrigert)

Da er alle finalelagene klare til finalen i NM for klubblag, «LAGFINALEN». Den skal spilles i Kristiansand i tiden 26.5. – 29.5.

Etter tidligere å ha gitt noen ikke særlig heldige forhåndstips om resultater her i bloggen har jeg vært litt forsiktig med det en stund. Men nå er det snart lagfinale, så undertegnede legger igjen hodet på blokka og tipper litt. Her er finalelagene og hva jeg tror de kan klare i finalen:

Studentenes BK 1: Kåre Bogø, Christer Kristoffersen, Åsmund Forfot, Karl Morten Lunna og Jørn Aril Ringseth

De blir mine favoritter i denne finalen. Muligens vil disse fem spillerne ha med seg en forsterkning som sjettemann også? Fire av de fem nevnte spillerne var på vinnerlaget i forrige sesongs NM for klubblag. Historien viser dog at det ikke er lett å vinne to lagfinaler på rad selv om noen dominerende lag har klart det. Antatt plasering: nr. 1 – nr. 3

Heimdal BK 1:  Olav Arve Høyem, Aksel Hornslien, Jørgen Molberg og Jessica Larsson

Kun fire spillere står oppført i den forløpige lagoppstillingen. Det kan kanskje bli med et tredje par på laget, eller en enkelt spiller som femtemann i finalen. Det vil uansett bli et sterkt lag med masse rutine. Undertengede vil bli overrasket om de ikke ender på pallen. Antatt plasering: nr. 1 – nr. 4

TopBridge 1: Jan Mikkelsen, Jon Egil Furunes, Sverre Johnsen, Åsmind Stokkeland, Lasse Aaseng og Tom Johansen

Enda et lag med rutine i bøtter og spann. De bør klare pall-plass i denne finalen. Antatt plasering: nr. 1 – nr. 4

Med andre ord tror undertegnede at de tre nevnte lagene vil stå på pallen etter finalen i Kristiansand. Så blir det opp til de andre lagene å bevise at mine egenskaper som tipper ikke er bra.

Første utfordrer til pallplass blir antagelig:

Kristiansand BK Dette er arrangørens lag. Klubben har et godt utvalg av toppspillere, og de har spilt kvalifisering for å komme med på «hjemmelaget». De som skal spille er: Roald Mæsel, Erik Dahl, Nils Kåre Kvangraven, Geir Brekka, Marianne og Egil Homme. Får arrangørklubben fullklaff kan de vinne finalen, og det vil være overraskende om de ikke kjemper om medalje. Antatt plassering: nr. 2 – nr. 5.

Altså er det fire klare medaljekandidater. Det vil ikke være noen voldsom bombe om ett av de fire andre lagene blander seg inn i medaljekampen. Det av de fire lagene som får flyten kan komme høyt, og det kan bli en sånn finale hvor «alle slår alle». Jeg tror imidlertid at de fire neste lagene havner mellom nr. 4 og 8.

Rubbestadneset: Trond Are Nitter, Jan Kristen Lutro, Rune Wichmann Halvorsen, Simon Eileraas og Helge Svendsen

Dette laget gjorde det skarpt i rundekampene og har vist fin form i det siste. Mulig medalje med absolutt full klaff.

Steinkjer BK: Arnstein Nymoen, Tormod Daling, Rune Kvaran, Bjørn Kvaran og Marcello Palagi

Kom gjennom utslagsrundene på en overbevisende måte. Kan kanskje snuse på medalje, men ender mest sannsynlig på 4. - 5.plass.

Verdal BK:

Geir Enge, Dagfinn Myhre,Lars Tuset, Ole Chr. Nevermo, Knut Jonny Tuset og Astrid Margrethe Grønnesby (korrigert)

Et bra lag, men de havner antagelig omtrent på middels.

Konnerud: Thor Holm, Hans Melby, Per Arvid Andersen, Sverre Nordseth, Wiggo Andersen og Jarle Melby

Dette er også gode og erfarne spillere, men særlig høyere enn middels er ikke sannsynlig.

I det neste innlegget her i bloggen får du et spill fra den siste 6.rundekampen som ble spilt (Steinkjer-Klepp).