Marit Sveaas 2023 (MSIBT)

I helgen spilles den internasjonale turneringen MARIT SVEAAS med en rekke internasjonale spillere på plass på Lillehammer. Det ble riktig nok et skuffende antall påmeldte noe som antagelig valg av datoer må ta noe av skylden for (?). 

Fredag ble det spilt kvalifisering, og 24 par spiller lørdag og søndag A-finale om de store pengene mens resten spiller om bra premier de også i B-finalen.

Kvalifiseringen ble vunnet klart av Geir Helgemo og Christer Kristoffersen. De fikk imidlertid en svak start i finalen og andre par har tatt over. Direkte fra stor suksess i Polen kom unge Nicolai Heiberg-Evenstad (15) som i helgen spiller med Thor Erik Hoftaniska. De har tatt ledelsen etter første sesjon. 

Alle resultatene finner du på bridge.no, og resulater samt spill fra A-finalen finner du her. 

Vi tar med et spill fra kvaliken. Mot oss spilte Espen Erichsen glimrende i dette spillet hvor han tok flesteparten av poengene:

Erichsen var i 5 ruter etter at øst hadde være med og doblet opplysende (etter 1 ruter-3ruter). Vest spilte ut hjerter konge og spilte mer hjerter i andre stikk. Syd stjal og tok ut trumfen. Han trumfet så den siste hjerteren og spilte tre runder kløver. Dette var igjen:

Nå ble øst elegant innspilt med liten spar til knekten. Øst må stikke og fikk valget mellom å spille spar til kombinert saks (spillefører lar den gå til nords nier), eller spille til dobbeltrenons som gir stjeling på den ene siden og avkast av en spar fra den andre. Elleve stikk!

Selvsagt er 5 ruter en bet om vest klarer å skifte til spar i andre stikk. Da må det bli to spartapere som sammen med det ene hjerterstikket gir beten.

Bør øst legge svakhet i hjerter for å få sparskift fra vest?

Han bør vel det, i alle fall om meldingsforløpet har gått slik at øst vet det ikke er flere hjerterstikk å hente. 

Men det er kanskje lov å si at vest kan finne sparskiftet også, men da må han være veldig fremsynt og se for seg det som faktisk skjedde. 

Fantastisk norsk prestasjon i Polen

I Sopot ble lagturneringen World Bridge Tour Masters avskuttet fredag. Lag SKEIDAR spilte glimrende hele uken og gikk helt til topps i grunnspillet før de også vant sin semifinale. I finalen ble det et marginalt tap etter at lagene ble enig om forkortet kamp, men de hadde allerede avtalt å dele de to første premiene.

Du kan lese mer om denne turneringen på WBT sin side, her.

På laget som stod for denne glimrende prestasjonen spilte LASSE AASENG, ARVE FARSTAD, STIAN EVENSTAD og hans sønn, 15.åringen NICOLAI HEIBERG-EVENSTAD.

Storspilling i Polen av det unge, norske supertalentet Nicolai Heiberg-Evenstad og hans lagkamerater!

Vi kommer tilbake med mer informasjon og spill fra WBT Masters så snart vi har fått snakket mer med vinnerne.