Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Nordisk mesterskap - God start for Norge

Denne uken spilles Nordisk Mesterskap i Ørebro, Sverige. Norge deltar i alle klasssene, OPEN og WOMEN samt juniorklassene U21 og U26.

Informasjon om lagoppstillinger osv. finner du på NBF sin side, her.

Mesterskapssiden med resultatoppdateringen, presentasjon av alle lagene osv. finnes her.

Lagene i OPEN og WOMEN skal spille dobbel serie (to ganger mot hver av de andre (15 spill i hver kamp). Mesterskapet avsluttes torsdag kveld.

I går vant Norge OPEN sin åpningskamp mot Færøyene og fulgte opp med å slå Finland klart. Dermed leder Norge med 31,81 VP foran Island (27,65).

I dameklassen ble det tap mot Island for de norske i åpningskampen (7,64 VP), men de kom godt tilbake og slo Sweden Blue (15,51) i andre runde. Det holder til 3.plass så langt. 

Vi tar med et bra gevinstsspill fra OPEN.

Hvordan tror du dette spillet ender hvis du får se kun Ø/V sine kort og får vite at syd melder hjerter underveis?

GIVER ØST/Ø-V I SONEN: 

Det ser unektelig ut som et delkontraktspill. N/S har endel stikk i hjerterkonrtakt, avhening av bla. kløversitsen og om for eksempel syd har begge ruterhonnørene. En kan anta de greier omtrent 2 hjerter, men som sagt spiller fordelingen og honnørenes plassering en rolle når det gjelder det. Ø/V har på sin side minst fire topptapere i kløverkontrakt, og det kan fort bli mer enn en spartaper og kanskje to rutertapere. Med kun en hjerterstopper ser ikke 3NT ut som noen god kontrakt hvis man ser både øst og vests kort. En må jo innom N/S etter de har godspilt hjerteren mot grandkontrakt.

Det ser altså ut som et sånt spill hvor Ø/V spiller 3 kløver, eller om N/S er med til 3 hjerter så bør Ø/V la dem spille det og håpe de kan få tak i beten(e) og gå i pluss. 

Og joda, Aa-Livgård var i 3 hjerter som N/S, men kontrakten ved det andre bordet var ikke så opplagt. Slik så hele spillet ut:

Slik kortene sitter fordelt har N/S minst fem tapere i hjerterkontrakt, det kan fort bli to bet i 3 hjerter. Aa-Livgård greide seg med å gå en bet, Norge -50.

Ved det andre bordet spilte Bakke-Livgård 3NT som Ø/V! 

Normalt vil en slik 3NT gå bet med kun en hjerterstopper, for N/S godspiller hjerteren og spillefører har kun syv toppstikk i kløver og hjerter samt ruter ess. Han må innom motparten. Så med hjerter 5-3 kunne de ha sørget for å ha overgang til syd i den fargen, og om syd har spar ess er det håpløst, syd kommer inn til hjerterstikkene sine. Men her satt hjerteren 6-2, og syd hadde ikke noe hurtig inntak. Det er faktisk slik at om spillefører gjetter sparen (knektens plassering) så kan ikke 3NT rokkes!

Det norske paret fikk tak i to sparstikk og noterte en særdeles fet +600, 11 IMP til Norge.  

 

 

 

 

 

I OPEN har No

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.