De "norske" lagene videre i USA

I Austin, Texas har de kommet frem til KO kampene i SOLOWAY TEAMS. Round of 32 startet søndag (søndag kveld norsk tid). Så nå er det vinn eller forsvinn i den turnerinen. 

Lag ROSENTHAL med Brogeland-Bakke ble nr. 3 i kvalifiseringen, nokså nære toppen. Seedingen for spill i KO-kampene baserte seg i 75% resultatene i kvalifiseringen, og 25% forhåndsseeding. Lag ROSENTHAL er førsteseedet. 

Også lag LEVINSON med Kvangraven-Brekka, og lag LEVIN med Helness-Helgemo er med videre i turneringen. 

Ganske bra oppdatering av resultatene fra KO-kampene finner du på Bridgewinners, her.

Hvis både Brogeland-Bakke og Kvangraven-Brekka sine lag vinner sin første kamp blir det "norsk" møte mellom lagene deres i Round of 16.

Det er som tidligere nevnt vanskelig å finne mye informasjon om spill og slikt så langt i FALL NATS. De norske spillerne jeg er i kontakt med der borte er medgjørlige med informasjon, men de er også travelt opptatt med spilling. Mens vi venter på flere interessante spill tar vi med dette fra kvalifiseringskampen hvor Nils Kåre Kvangraven og Geir Brekka sitt lag møtte det amerikanske damelandslaget.

 

Ganske hardt av de amerikanske damene, men utgangen har sjanser. Og motspillet måtte være nøyaktig om ikke en dyktig spillefører skal få tak i ti stikk. 

Hjerteutspill beter 4 spar enkelt, men etter meldingene var det naturlig å starte med kløver ess fulgt av ny kløver som gikk til knekt, dame og stjeling. Nå spilte syd trumf konge som fikk beholde stikket. Det var et viktig motspillstrekk, for hvis vest vinner med trumfesset med en gang kan kontrakten vinnes.

La oss si vest stikker med trumfesset og spiller hjerter. Da vinnes med kongen, så spar til damen, ruter til tieren, kløver til stjeling og tre runder ruter med avkast av hjerter hos nord. Det hjelper ikke vest å trumfe i fjerde ruterrunde da har spillefører nok trumf og kontroll.

Så etter ruterstikkene spilles hjerter til esset og enda en kløver til stjeling. Vest kan stjele med spar knekt når det måtte passe, men kontrakten vinnes på en reverse dummy variant hvor det er blindemann som blir hovedhånden.

Men fordi spar konge fikk vinne stikk i første trumfrunde ble muligheten for å ta to runder trumf tatt vekk, og østs andre trumf ble en trussel.

Spillefører prøvde sitt beste ved å spille liten spar, men da kunne vest ta for spar knekt og spar ess. Dermed kunne det ikke trumfes mer enn to kløver hos syd, og det endte med en bet.