Endelig ordentlig US NATIONALS igjen

Det har gått to år siden forrige US Nationals med face-to-face spilling. Det meste har jo foregått online en god stund nå. Nå har imidlertid et "ordentlig" FALL NATIONALS startet i Austin, Texas og foregår fra 25.november til 5.desember.

De amerkanske NATIONALS er både massemønstinger og mer prestisjetunge turneringer for den amerikanske eliten. De får normalt bryne seg på tilreisende fra en rekke land, flere av dem proffer som spiller på sterke lag. Vanligvis har mange nordmenn tatt turen over dammen, både proffer og andre. Det rapporteres at det i tillegg til de amerikanske stjernene er svært mange internasjonale spillere på plass i Austin til tross for usikkerhet omkring Covid.

Vi har ikke på dette tidspunkt helt oversikt over hvilke nordmenn som skal delta i Austin. Men da jeg var i kontakt med Boye Brogeland sa han at han gledet seg stort til Fall Nationals. Boye skal spille med Christian Bakke på profflaget ROSENTHAL. 

Nils Kåre Kvangraven og Geir Brekka er med på et sterkt lag som muligens i siste liten har hentet inn italienske Bocchi-Sementa. Dessuten tror vi bestemt at Geir Helgemo og Tor Helness kommer til å spille for et av storlagene, LEVINE.

Vi vil følge utviklingen i Austin. Mange turneringer skal spilles. Det blir flere store lagturneringer, og det spesielle i FALL NATS er at det stor sett spilles BOARD A MATCH, et svært krevende format hvor det handler om å vinne hvert spill i forhold til det andre bordet uansett margin. Vunnet spill gir samme gevinst uansett hvor liten margin det er.

Hovedturneringen i FALL NATIONALS er REISINGER som spilles den siste uken. Det blir også flere store partuneringer, og en haug med sideturneringer for dem som ønsker å spille det. 

Hvorvidt de norske også deltar i de store parturneringene vet vi ikke sikkert, men noen av dem gjør nok det.

I dag fredag starter den første store parturneringen, NAIL LIFE MASTER. Samtidig spilles en utslagsturnering for lag, SOLOMON KNOCKOUT TEAMS. 

Vi kommer tilbake med mer fra USA senere, og vill forsøke å oppdatere både med resultater og spill fra Austin. 

Informasjon om FALL NATIONALS kan du finne her.