2nd IMSA ELITE MIND GAMES

Dette mesterskapet for inviterte lag med gode resultater i de siste offisielle mesterskapene (+hjemmelaget Kina) foregår nå i Huai'an, Kina.

Først ble lagmesterskapet avviklet med fire lag i åpen klasse og fire i dameklassen. Fra tirsdag spilles parturnering før det avsluttes med singelturnering. I lagturneringen gikk Frankrike til topps etter å ha slått Kina i finalen. I bronsefinalen slo Bulgaria USA. 

Dameklassen ble vunnet av Sverige som slo England i finalen. På det svenske laget spilte: Cecilia Rimstvedt, Ida Grønkvist, Jessica Larsson, Kathrine Bertheau, Sandra Rimstedt og Sanna Clemmetsson. USA slo Kina i bronsefinalen.

Da Frankrike slo Kina i den åpne klassens finale var det lenge jevnt. Så fikk det frankse laget taket på det, og et av spillene som ga solid uttelling var dette hvor det er litt vanskjelig å se hvordan kineseren på østs plass tenkte:Syds 1 grand var (som du ser) en såkalt mini-NT, 9-12 hp. Det gjør det selvsagt vanskelig, men da vest hoppet inn med 4 hjerter og øst spurte med Key-Card Blackwood burde vel den håpløse storeslemmen ha blitt unngått? Vest viste to nøkkelkort UTEN trumf dame, og da er det temmelig friskt av øst å si 7 hjerter selv om vest ofte kan ha åttekorts farge.

Ved det andre bordet passet syd og det franske paret fikk melde helt i fred. Vest insisterte og insisterte igjen på hjerter som trumf, og over vests 4 hjerter i tredje melderunde løftet øst til 5 hjerter for å spørre om trumfkvaliteten. Vest sa 6 hjerter, og den stod akkurat siden trumfen satt 3-2. Med en bet i 7 hjerter ved det andre bordet ga spillet 14 IMP til Frankrike som til slutt vant kampen med 21 IMP.

Mesterskapssiden hvor du finner alt av resultater samt link til bulletiner og videoer finner du her. 

 

RKKs minneturnering 2017

Roy Kristiansen - RKK, onkel Roy eller bare Onkel - var en spiller som oppnådde legendestatus i Norge, og han var sannelig en velkjent personlighet i andre land også. Jeg spilte selv med han flere ganger og kan bekrefte at det var en gudbenådet kortspiller.  RKK dukket opp uansett hvor vi befant oss, om det var et sted i Norge eller i utlandet, ofte uanmeldt. Han vant mange NM-titler, men jeg husker spesielt en lagfinale hvor han spilte på et fargerikt femmannslag. RKK spilte samtlige kamper. Han var på topp-5 på butleren med tre forskjellige makkere og dro det smårustne laget til bronsemedalje. Man måtte nesten få massevis med poeng hvis man hadde RKK som makker. Det var aldri kjedelig med RKK i nærheten, masse humor, men han varslet fra om du hadde gjort noe feil og.

   

RKK: "Den kontrakten stod, makker, bare så du er klar over det"

Da RKK gikk bort for noen år siden ble det opprettet en årlig minneturnering. Årets utgave ble arrangert i helgen som singelturnering med hele 80 spillere på plass. Rapportene forteller om et lystig lag, i RKKs ånd.

Her er resultatlisten for de ti beste i turneringen:

   

Vi tar med et spill fra helgens turnering (Giver øst, alle i sonen):

Er dette en god slem?

Ja, 6 hjerter er bra. Enten må hjerteren sitte 2-2, da spilles for overstikk, eller det må godspilles et ruterstikk for sparavkast hvis hjerteren sitter 3-1.

Det er nok ikke så lett å melde slemmen. Ved mange bord åpnet nord i siste hånd med 1 ruter, og over syds 1 hjerter sa nord 4 hjerter visende 18-19 grand med firekorts hjerterstøtte. Syd vet de er i nærheten av slem, men med i underkant av 30 hp til sammen, og siden syd har en veldig tynn trumffarge er det ikke urimelig at han passer på 4 hjerter. Nord kunne godt hatt noen poeng andre steder enn i hjerter og da ville trumfen fort vært for tynn for slem. 

Kun to par meldte slem, og begge vant den siden hele spillet så slik ut:

   . 

Siden hjerteren satt behagelig 2-2 var det tolv enkle stikk, og muligheter for tretten. For å vinne alle stikkene må det stjeles to ruter hos syd, og da kommer kongen på så nords fjerde ruter gir avkast for en spar hos syd. Men mer naturlig er det (og en bedre sjanse) å spille på ruter konge hos øst, og forsøke å presse den ut mot trumf. 

Pluss 1430 var altså delt topp, og de som noterte +680 fikk -4 på spillet. Tre par noterte +710 da de spilte på den dårligste sjansen for det trettende stikket, og for det fikk de +13.

Fullstendig resultatliste og spillstensiler finner du her.