Mestertreff 2017, tirsdag

På tirsdag ble den landsomfattende mestertreffen på hele 417 par. Bjørn Yndestad-Odd Egil Nygård fra Måløy BK fikk opp kveldens høyeste score, 73,5%. Alle resultater og spillstensiler finner du her. 

Å spå hva som vil skje ved bordene i en sånn gigantpulje er ikke lett, og det vil alltid skje uforutsette ting mange steder. Det er likevel laget en spillgjennomgang som det viser seg er populært, moro å lese om spillene man selv har spilt i klubben. En link til spillanalysene for alle dagene det spilels mestertreff (så langt lagt ut mandag og tirsdag) finner du her.

EKSTRASTIKKET

Fra tirsdagens mestertreff tar jeg med dette "hverdags-spillet" som viser hvor viktig et ekstra stikk er for parets resultatregnskap.

 

Enkelte Ø/V-par meldte seg opp i slem etter vests åpning som jo er helt minimum. Slem hadde ikke særlig gode sjanser, men kunne stått med veldig heldig sits. Ingen som meldte slem vant den.

Det er korrekt og ganske normalt med utgang med 29 balansesrte hp til sammen. Her er hva min forhåndsanalyse antydet om hvordan det kunne gå i 3NT, for eks. etter det angitte meldingsforløpet og kløver i utspill.

 

Det var noen veldig få som fikk elleve og tolv stikk etter gunstige utspill (hjerter) og deretter svakt motspill.

Ett par fikk tak i +800 der syd hadde meldt inn og ble doblet i kløverkontrakt. Standardkontrakten var dog 3NT. De som fikk de ni relativt opplagte stikkene noterte seg for +32,4 (topp var +219,8).

Etter kløverutspill var det en god del par som forsøkte hjerterfinessen ganske tidlig og gikk bet. Det (-50) ga -127,3 til Ø/V.

De som fikk ti stikk, kanskje på den måten som er skissert i min tekst, fikk +150,4 for det.