Stoffers blogger med glimrende opplegg!

Christer Christoffersen (Stoffers) er gjesteblogger hos NBF (bridge.no) og benytter moderne hjelpemidler (videoblogg) som gjør det svært interessant å se på og lytte til.

BBO sin opplærings-modul brukes, og det hele filmes og gjøres om til en you-tube fil med lyd. Det fungerer glimrende.

Opplæringsmodulen på BBO er bra for å gå gjennom spill, melding for melding og stikk for stikk, og NBF bruker også dette i forbindelse med sitt nybegynnerkurs som pågår for tiden. At foreleser kan benytte høytaler og snakke fungerer godt samtidig som i kurssammenheng en person kan legge ut rulletekst i chatten. Opplegget kan brukes for opplæring, coaching osv. for spillere på alle nivå.


Stoffers - kjent som entusiastisk laksefisker/ekspert og bridgespiller med naturlig talent

Stoffers debut som "avansert" blogger var svært lovende. Jeg har lyst til å dvele med det første spillet han presenterte hvor han viser interessant kortvurdering. I det spillet satt han selv i første hånd med dette:

Christer sier i innledningen at "jeg mener dette er en soleklar åpning", og det er det sikkert noen som stusser på siden han har kun 10hp. Men han har helt rett, hånden er god. Spesielt det med at fargene er gode betyr mye, slike farger produserer enklere stikk enn honnør tynt femte og slike ting. Selv om det skulle bli grandkontrakt fordi det ikke finnes noen trumftilpasning gir denne hånden stikk, og det er jo når alt kommer til alt stikk bridge handler om!

Christer er en naturspiller med gode innstinkter. Jeg husker for mange år da han og jeg spilte en turnering, og han fant et spektakuært motspill i en periode hvor han nesten gikk på vannet. Jeg sa: "Deschappeles Coup og greier også nå!". Jeg tror ikke han var så sikker på navn på coups og terminologien og sånn, og han så litt forvirret ut da han svarte: "Blainnt ainna". Og navnet på coup'et spiller vel heller ingen rolle så lenge han fant motspillet!

For å teste hans feeling om denne nord-hånden la jeg kortene inn i Kaplan-Rubens håndevaluator som beregner hva hånden egentlig er verd, og svaret var:

K&R (832 KQ987 AJT9 6) = 12.85

Altså, soleklar åpning.

Da Christer åpnet, og faktisk vurderte å vise tillegg på makkerens Stenberg 2NT (men besinnet seg, nok er nok...) fant de en glimrende slem som i praksis var nokså nedlegg.

Ta en titt på Stoffers blogg "Stoffers fra levra"! Du finner det første innlegget her.

Vi ser frem til flere blogg-innlegg fra den kanten. 

Mestertreff 2017, onsdag

Noen færre klubber spiller på onsdager, og i det landsomfattende mestertreff-feltet deltok den dagen 110 par. Svein Myklebust-Per Ove Moe, Hamar BK toppet med 66,3%. Her er listen over de femten beste:

Fra forhåndsanalysen av spillene tar jeg med dette spillet som jeg syntes så interessant ut:

Om det spilles ut spar konge blir det enkelt tolv stikk hvis spillefører gjetter ruteren (3+4+4+1). Med liten spar ut må spillefører gjøre en god del arbeid og avslutte med et vakkert innspilt som beskrevet  i teksten for å kunne notere +690.  De som fikk ti stikk noterte -18 for det (+/-52 var topp på onsdag. Å få tak i ett stikk til og +660 ga 18 over middels. De ganske få som klarte å få tolv stikk ved enten  gjette ruter og få til innspillet, eller få spar konge ut og så gjette ruteren fikk +43 for det. Toppen på landsbasis gikk imidlertid til Roar og Vigdis Fiskerstrand fra Grimstad BK som noterte +1440 for tolv stikk i 6 grand!

Analysene av alle spillene finner du her. 

Alle resultater og spillstensiler finner du her.