Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Stoffers blogger med glimrende opplegg!

Christer Christoffersen (Stoffers) er gjesteblogger hos NBF (bridge.no) og benytter moderne hjelpemidler (videoblogg) som gjør det svært interessant å se på og lytte til.

BBO sin opplærings-modul brukes, og det hele filmes og gjøres om til en you-tube fil med lyd. Det fungerer glimrende.

Opplæringsmodulen på BBO er bra for å gå gjennom spill, melding for melding og stikk for stikk, og NBF bruker også dette i forbindelse med sitt nybegynnerkurs som pågår for tiden. At foreleser kan benytte høytaler og snakke fungerer godt samtidig som i kurssammenheng en person kan legge ut rulletekst i chatten. Opplegget kan brukes for opplæring, coaching osv. for spillere på alle nivå.


Stoffers - kjent som entusiastisk laksefisker/ekspert og bridgespiller med naturlig talent

Stoffers debut som "avansert" blogger var svært lovende. Jeg har lyst til å dvele med det første spillet han presenterte hvor han viser interessant kortvurdering. I det spillet satt han selv i første hånd med dette:

Christer sier i innledningen at "jeg mener dette er en soleklar åpning", og det er det sikkert noen som stusser på siden han har kun 10hp. Men han har helt rett, hånden er god. Spesielt det med at fargene er gode betyr mye, slike farger produserer enklere stikk enn honnør tynt femte og slike ting. Selv om det skulle bli grandkontrakt fordi det ikke finnes noen trumftilpasning gir denne hånden stikk, og det er jo når alt kommer til alt stikk bridge handler om!

Christer er en naturspiller med gode innstinkter. Jeg husker for mange år da han og jeg spilte en turnering, og han fant et spektakuært motspill i en periode hvor han nesten gikk på vannet. Jeg sa: "Deschappeles Coup og greier også nå!". Jeg tror ikke han var så sikker på navn på coups og terminologien og sånn, og han så litt forvirret ut da han svarte: "Blainnt ainna". Og navnet på coup'et spiller vel heller ingen rolle så lenge han fant motspillet!

For å teste hans feeling om denne nord-hånden la jeg kortene inn i Kaplan-Rubens håndevaluator som beregner hva hånden egentlig er verd, og svaret var:

K&R (832 KQ987 AJT9 6) = 12.85

Altså, soleklar åpning.

Da Christer åpnet, og faktisk vurderte å vise tillegg på makkerens Stenberg 2NT (men besinnet seg, nok er nok...) fant de en glimrende slem som i praksis var nokså nedlegg.

Ta en titt på Stoffers blogg "Stoffers fra levra"! Du finner det første innlegget her.

Vi ser frem til flere blogg-innlegg fra den kanten. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.