PROFFENCUP 2017

Denne turneringen ble startet opp for noen år siden som en minneturnering for heimdalingen Rune Brattgjerd, populært kalt Proffen, som gikk bort så alt for tidlig.

Turneringen spilles en gang i året, og i helgen gikk årets versjon av stabelen som singelturnering med 76 deltakere. 

Det ble jevnt i toppen, og Steffen Fredrik Simonsen snek seg foran de andre med noen få poeng. Han vant foran William Ovesen med Arve Olav Nordskag på 3.plass.

Simonsen til topps i Trondheim

Her er listen for de ti beste:

Hele listen og spillstensiler/resultater finner du her.

Vi tar med et spill fra Proffencup, giver nord og alle i sonen:

Etter sterk grandåpning fra nord blir det fristende for syd å tenke på slem. Problemet er at makkeren må antagelig ha rutertilpasning skal det være noen god slem. Hvis paret har system til å få sleminvitert med ruterfarge er nord med på notene. Men da finner de kanskje ut (via Roman Keycard BW) at det mangler ett ess og trumfdamen, og da skal man normalt ikke melde slem. Noen gjorde det likevel, og kanskje fordi de tenkte at å spille 5 ruter ikke kan være riktig i parturnering, med slikt er det som oftest riktig å melde slem, eller spille 3 grand.

Siden ruter 10 og ruter knekt var på plass er slemmen ikke så verst, kun avhengig av å løse ruteren uten taper. Det er et rent valg, ikke så langt unna 50/50 om man skal toppe eller ta finesse etter først å ha spilt en stor ruter fra syd (for å gardere mot singel dame hos vest). Best er det i første ruterrunde å spille knekten fra nord, av og til har du en motspiller som dekker med damen tredje (svært dårlig motspill om man vet syd har lang ruter). Slik så hele spillet ut:

 

Omtrent en fjerdedel av feltet meldte slem. En spillefører gikk bet, de andre vant den. Resten spilte stort sett 3 grand med elleve stikk som ga -2,2 poeng. Han ene som var i 5 ruter fikk -13,4 poeng selv om han fant ruteren.