Rekruttering og bridge for barn og ungdom

Det satses på rekruttering, og det er stor entusasme mange steder i landet. Ikke minst er det svært hyggelig at flere klubber og spesielt ivrige bridge-mennesker gjør en god innsats med å få innpass i skolene.

Det er fint at det satses på alle aldersgrupper, nye medlemmer til klubbene er velkomne uansett om de er barn/ungodmmer eller gamle folk. Men fremtiden for bridgen ligger nok i å få fenget de yngre.

Bridge for barn og ungdom er glimrende, og det er noe som knapt kan kan argumenteres i mot hvis man vet hva bridge er for noe. Bridgeopplæring kan være nyttig på veldig mange måter. Det kan bl.a. lære barna samarbeid, strategi, systematikk, logikk og en dose sannsynlighetsregning,

Som nevnt har det med suksess blitt gjennomført bridgeopplæring for barn og ungdom flere steder, og noen av prosjektene har allerede blitt nevnt her i bloggen. Mo i Rana er et sted som nylig har gått i gang med et slikt prosjekt.

Mo i Rana: Bridge er moro, og lærerikt!


Her er Kurt Ove Thommassens kommentar til dette bildet i en post på Facebook rett før jul:

"Den siste uka har vi besøkt 7 skoler i Mo i Rana og delt ut ca 300 lynbridge-kortstokker til elevene som skal delta på kurs i januar. Vi har møtt en voldsom entusiasme både fra elever og lærere, og vi gleder oss veldig til å starte opp med bridgeundervisning i uke 2. På bildet ser dere glade 4-7. klassinger ved Dalsgrenda Montesorriskole."

Jeg ba om en mer utfyllende kommentar fra Kurt Ove Thommassen omkring hva de driver med i Mo og Helgeland bridgekrets, og hva de ønsker å gjøre videre. Her er hans svar:

//

Hei! Jobbinga mot barna er et resultat av at NM-planene har fått utvikle seg. I forbindelse med finalen i NM klubber hadde vi planlagt lynkurs parallelt, slik at folk kunne få en smakebit for så å være tilskuere under NM, og med etterfølgende kurs rett etter NM.

Jeg fra Båsmo BK og Elisabeth Solum fra Mo BK mente at vi burde tenke litt ut over dette, og syntes det var på tide med en satsning på barn og unge (det er da tross alt disse som er fremtiden) Vi må tilstå at vi absolutt er inspirert av det som skjer i Rogaland og Agder-fylkene og andre steder, og vi ser ikke noe grunn til at vi ikke skal få til dette på Mo også.

Det ble satt ned et rekrutteringsutvalg med representanter fra begge klubbene og det ble utarbeidet en plan for rekrutteringsarbeidet og startet et samarbeidsprosjekt med fokus på rekruttering av barn i grunnskolealder. Underveis har vi kommet til at vi ikke vil begrense oss til Mo i Rana, og vi har nå inntatt rollene som rekrutteringsansvarlige for hele Helgeland bridgekrets. Vi har her planlagt at de aller fleste av elevene i 5-7. klasse på Helgeland skal gjennomgå lynkurs i bridge i løpet av 2018 og 19. De som gjennomgår kurset skal også få et tilbud om videre opplæring i sitt distrikt.

Det hele krever masse ressurser, men det virker som om klubbmedlemmene rundt om kring er villige til å stille opp. Det gjøres også en stor innsats for å skaffe finansielle midler til prosjektet.

Når det gjelder NM-finalen for klubber, så vil det bli en slags minifestival med en rekke aktiviteter. Foruten selve NM-finalen vil det bli arrangert jubileumsturnering for Båsmo BK, Bridgelærerutdanning, lynkurs med to-påbygningssteg og nybegynnerturnering. Leverandøren av bridge+more vil være tilstede, slik at interesserte kan se hvordan systemet brukes i lagturnering med skjermer samt i den store jubileumsturneringa. Her kan man kombinere å være tilskuer til NM med å spille jubileumsturneringa på kveldene eller ta bridgelærerutdanning og spille litt selv i tillegg. Det legges opp til rimelige hotellpriser og mat og fine premier. Fullstendig program kommer i uke 4, men man kan allerede sette av "himmelspretthelga" 10-13 mai.//