Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

RKKs minneturnering 2017

Roy Kristiansen - RKK, onkel Roy eller bare Onkel - var en spiller som oppnådde legendestatus i Norge, og han var sannelig en velkjent personlighet i andre land også. Jeg spilte selv med han flere ganger og kan bekrefte at det var en gudbenådet kortspiller.  RKK dukket opp uansett hvor vi befant oss, om det var et sted i Norge eller i utlandet, ofte uanmeldt. Han vant mange NM-titler, men jeg husker spesielt en lagfinale hvor han spilte på et fargerikt femmannslag. RKK spilte samtlige kamper. Han var på topp-5 på butleren med tre forskjellige makkere og dro det smårustne laget til bronsemedalje. Man måtte nesten få massevis med poeng hvis man hadde RKK som makker. Det var aldri kjedelig med RKK i nærheten, masse humor, men han varslet fra om du hadde gjort noe feil og.

   

RKK: "Den kontrakten stod, makker, bare så du er klar over det"

Da RKK gikk bort for noen år siden ble det opprettet en årlig minneturnering. Årets utgave ble arrangert i helgen som singelturnering med hele 80 spillere på plass. Rapportene forteller om et lystig lag, i RKKs ånd.

Her er resultatlisten for de ti beste i turneringen:

   

Vi tar med et spill fra helgens turnering (Giver øst, alle i sonen):

Er dette en god slem?

Ja, 6 hjerter er bra. Enten må hjerteren sitte 2-2, da spilles for overstikk, eller det må godspilles et ruterstikk for sparavkast hvis hjerteren sitter 3-1.

Det er nok ikke så lett å melde slemmen. Ved mange bord åpnet nord i siste hånd med 1 ruter, og over syds 1 hjerter sa nord 4 hjerter visende 18-19 grand med firekorts hjerterstøtte. Syd vet de er i nærheten av slem, men med i underkant av 30 hp til sammen, og siden syd har en veldig tynn trumffarge er det ikke urimelig at han passer på 4 hjerter. Nord kunne godt hatt noen poeng andre steder enn i hjerter og da ville trumfen fort vært for tynn for slem. 

Kun to par meldte slem, og begge vant den siden hele spillet så slik ut:

   . 

Siden hjerteren satt behagelig 2-2 var det tolv enkle stikk, og muligheter for tretten. For å vinne alle stikkene må det stjeles to ruter hos syd, og da kommer kongen på så nords fjerde ruter gir avkast for en spar hos syd. Men mer naturlig er det (og en bedre sjanse) å spille på ruter konge hos øst, og forsøke å presse den ut mot trumf. 

Pluss 1430 var altså delt topp, og de som noterte +680 fikk -4 på spillet. Tre par noterte +710 da de spilte på den dårligste sjansen for det trettende stikket, og for det fikk de +13.

Fullstendig resultatliste og spillstensiler finner du her.

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.