Det ble et år med Face-to-Face bridge likevel

VM i Wroclaw, Polen avsluttet de internasjonale mesterskapene i 2022. Pandemien førte til mye usikkerhet med hensyn til om når det ville være forsvarlig med face-to-face bridge igjen, men utover 2022 tok det av med festivaler og mesterskap på vanlig måte både i Norge og i mange andre land. Mye står på programmet (noe er uoffisielt) for 2023 også.

Det er vel klart at online bridge har kommet for å bli det også, men det mest positive for de som er tilhengere av face-to-face bridge er at selv om antallet deltakere naturlig nok gikk noe ned idet "ordentlig" bridge ble re-startet, har det mange steder tatt seg opp. Det tyder på at store deler av bridgefolket ønsker seg tilbake til sånn som det var før pandemien, eller i alle fall ikke vil miste alt av det vi hadde før av bridgeopplevelser. 

Og det blir noe annet å dra på festival eller mesterskap enn å sitte hjemme i stua å spille bridge. Selv om det finnes argumenter for online bridge er det nå tydelig at veldig mange ønsker mer enn online bridge. Så mye tyder på at ikke alt med første blir totalt endret slik at all bridge kommer til å foregå ved hjelp av computerne våre. Jeg er en av mange som er glad for det.

Det ble endel bra norske prestasjoner i Wroclaw. Men det var vel enkelte par vi hadde større forhåpninger til enn det de fikk til denne gangen. Det ble norsk medalje i OPEN PAIRS (bronse) og MIXLAG (sølv), i begge tilfellene til Geir Helgemo. 

Den siste helgen ble MIX PAR avsluttet. Det var flere norske i A-finalen, men ingen nådde helt opp. Best plassert ble Erik Sælensminde - Ann Karin Fuglestad med 21. plass.

Avslutningsdagen ble det også arrangert en sideturnering for mix- og seniorspillere. Der ble Vicky Chediak nr. 11 sammen med svensk makker, ingen ringere enn den nyvalgte presidenten i WBF, Jan Kamras.  

Alle resultatene, bulletiner osv. fra mesterskapene i Wroclaw finner du her.