WBS MIX FINALE: SØLV til GEIR OG JESSICA!

Det ble 2.plass på Jessica Larsson og Geir Helgemo og lag MINITER da World Bridge Series ble avsluttet lødag med finale i mixlag. På sølv-laget spilte også Joe Grue - Gillian Miniter (USA), Fredrik Nystrøm-Sanna Clementsson (Sverige). 

Dermed vant Geir og Jessica til sammen fire medaljer i Wroclaw. Jessica tok i forrige uke sølv også i Ladies Teams, og Geir kapret bronse i Open Pairs.

Medaljedryss: Geir og Jessica vant til sammen fire medaljer i World Bridge Series (VM) i Wroclaw

Gull gikk til lag FERM som bestod av Barbara Ferm, Sjoert Brink, Simon De Wijs, Bas Driver, Danielle von Arnhim og danske Chrstian Lund Madsen.

Alltid blide Christina Lund Madsen (DK) ble verdensmester!

Finalen var lenge ganske jevnspilt. Det ble delt ut noen knyttneveslag i begge retninger, og sånn bør det jo være i en VM-finale. 

Etter fire av seks sett ledet FERM med 18 IMP, ingen stor margin med 28 spill igjen. Det var nok i hovedsak i det femte settet MINITER tapte finalen. Det gikk i favør av FERM med 65-25, og dermed ble det for tungt å komme tilbake i de siste fjorten spillene. 

Tidligere i denne turneringen rapporterte jeg at MINITER virket å være både gode og heldige i slemspill. I det fjerde finalesettet gikk imidlertid noen skumle slemspill (som kanskje ikke burde vært slemspill) galt, både når det var MINITER som stod på og når det var FERM. Her er ett hvor utspillet ble avgjørende:

Giver vest. Alle i faresonen

Meldingsforløpet: 

Jeg har fått fatt i forklaringen på dette meldingsforløpet:

Vanlig grandåpning (14-16 eller 15-17), overføring til hjerter, og 3 spar var generell sleminvitt med hjerter som trumf. Øst har altså minst sekskorts hjerter. Vests 3NT viste en ikke så god hånd for slem, og 4 kløver viste kløverkontroll.

Hva ville du spilt ut?

Essutspill er jo populært mot slem, men det ser kanskje ikke ut til å være tingen her da det godt kan hjelpe spillefører med å løse en kløverkombinasjon? Ruter dame er et potensielt stikk. Det står vel mellom trumf og spar 10, kanskje?

MINITERs nord spilte ut spar 10. Alt kan være rett, eller galt her - en utrolig irriterende situasjon å være i, for det er så tilfeldig - og alltid  veldig kostbart om man bommer.

Og nord var på en måte lurt opp i stry...

Slik så hele spillet ut:

Vest var Christina Lund Madsen og øst Bas Drijver.

Østs 4 kløver var et "fake cuebid", en bløffmelding! Hvis han melder normalt, eller korrekt om man vil, sier han 4 ruter over 3NT. Da slår vest av, for de har ikke kløverkontroll. Korrekt, javel...men man kan ikke være helt korrekt hele tiden hvis man har tenkt seg å bli verdensmester!

Etter spar ut kunne Christina få kastet to kløvere hos øst, trumfet en ruter hos vest og det ble kun ett stikk i kløver til N/S. 

MINITER tapte spillet med 13 IMP. Hvis N/S hadde fått fatt i de to kløverstikkene ville det blitt 13 IMP andre veien, 26 IMP i sving på utspillet. 

Noen spill senere meldte MINITER en lilleslem hvor de manglet to ess. Det er jo sånt som av og til kan gå bra på samme måte som når man mangler A-K i en farge. Men nei, den slemmen MINITER meldte var sjanseløs uansett utspill, og dermed ble det ytterligere 11 IMP i favør FERM i dette settet hvor det altså raknet litt for MINITER.