Fra premieutdelingen i Kina (bilde)

Fra IMSA WORLD MASTERS: to nederlandske par på topp, bak dem var det norsk!

Christian Bakke og Boye Brogeland mottar sine bronsemedaljer etter parturneringen i Kina

Du finner flere innlegg med spill og referater fra IMSA WORLD MASTERS her i bloggen. Nils Kåre Kvangraven som deltok i Kina har også skrevet om mesterskapene de spilte. Bulletiner og resultater kan du finne på mesterskapssiden, her. 

 

 

BRONSE TIL BROGELAND OG BAKKE!

Det ble bronse til Boye Brogeland og Christian Bakke, en veldig bra prestasjon i det knallsterke feltet i IMSA World Masters. Det lå og vippet, men mot slutten virket det nesten som om det var ganske god kontroll for å sikre tredjeplassen. Selv et uheldig spill helt til slutt var ufarlig, det var til slutt mer enn en topp-bunn sving margin til fjerdeplassen.


Dette spillet føltes nok litt surt å få i fleisen helt til slutt, i det aller siste spillet. Minus 1390, og populær kontrakt rundt omkring i slaen var 3NT. Boye og Christian kunne bare se på at det ble mager uttelling uten at de kunne gjøre noe med det. Men for å være ærlig, lilleslem i ruter er helt glimrende med disse kortene, og da må man vel bare si det er rettferdig at den står. Ville du og din favorittmakker funnet frem til 6 ruter?

Heldigvis spilte det ingen rolle hva som skjedde i dette spillet. Hva det norske paret scoret på det siste spillet betydde ingen ting, marginen opp var for stor, og marginen ned til 4.plass var trygg.

Underveis siste spilledag snuste det norske paret flere ganger på de to nederlandske parene som lå foran, men det ble aldri helt nok til å komme seg opp og forbi.

Simon De Wijs-Bauke Muller (Nederland) vant etter å ha ledet størstedelen av turneringen.

Sjoert Brink-Bas Drijver (Nederland) ble nummer 2.

Boye Brogeland-Christian Bakke var 18 MP bak sølvplassen og 18 MP foran fjerdeplassen. En topp var verd 10 MP.

I dameklassen var svenske Jessica Larsson og Kathrine Bertheau nær en pallplassering. På et tidspunkt i nest siste sesjon ledet de. Det ble 4.plass til slutt bak Zuo-Wang (Kina), Dhondy-Senior (England) og Sarniak-Kazmucha (Polen). Alle resultater, bulletiner osv. fra mesterskapene i Kina finner du her.

Christian Bakke og Boye Brogeland på vei mot 3.plassen

At Boye er på et nivå til å kunne ta medalje i det ypperste selskap er velkjent, det har han jo vist en haug med ganger. Veldig positivt, om ikke akkurat overraskende var det dog at unge Christian Bakke - han er fortsatt bare 23 år - med all mulig tydelig (igjen) viste at han allerede er god nok for det aller høyeste nivået i verden.

Det er godt å se at vi nå har enda en internasjonal klassespiller i Espen Lindqvist midlertidige fravær. Og han kommer tilbake! Om Lindqvist blir klar for VM i september vites ikke. Vi håper jo det, alle vet hva han står for både som enkeltspiller og i det knallsterke makkerparet med Brogeland. At Norge har flere som kan hevde seg i toppen mot de aller beste i verden kan ikke være annet enn veldig bra!

I siste sesjon spilte de to andre norske parene også bra. Terje Aa og Allan Livgård kom sterkt og var veldig nære fjerdeplassen. Det ble «bare» 6.plass til slutt med to kinesiske par like foran dem - en sterk prestasjon.

Ulf Tundal og Nils Kåre Kvangraven slet endel hele veien i parturneringen, men de spilte pluss mot slutten og ble nr. 10. Det paret er slik jeg oppfatter det kanskje mer for «bygget» for lagkamp enn parturnering, spesielt når det gjelder systemet deres, og i et slikt parturneringsfelt er det da ikke så lett å få uttelling.

En skal også merke seg hvor jevnt det var. Sisteplassen (et fransk par) ble besatt med noe over 46%. Vinnerparets score var 56,5%, altså kun 10% forskjell på første- og sisteplass!

Uansett, for alle de tre norske parene som deltok i Kina har dette mesterskapet vært en veldig god gjennomkjøring. Å spille mot denne typen spillere i runde etter runde medfører et enormt press, og en slik erfaring er derfor gull verd for fortsettelsen.

Det blir veldig spennende å se hva Norge kan få til i VM i september!

IMSPA PAR-avslutningen: Aa-Livgård klatrer!

Med noen få runder igjen i IMSA WORLD MASTER PAIRS er det veldig spennende, spesielt med hensyn til hvem som skal vinne bronsemedaljene.

Brogeland-Bakke har et slags grep på det, men det er flere om beinet.

Terje Aa og Allan Livgård har hatt en god sesjon og meldt seg på. Det er i øyeblikket på 6.plass. Det er ikke alt for mange MP frem til Boye og Christian på 3.plass, men det begynner å bli få spill igjen. Det er dessuten to-tre andre par, spesielt to kinesiske som først og fremst kan stjele den norske bronsen med en kanon avslutning. 

I toppen ser det ganske lyst ut for De Wijs-Muller, og når det gjelder andreplassen har Brink-Drijver gode muligheter til å sikre den. Men selv hvem som får gull og sølv er ikke sikkert!

Her er et av gladspillene Aa-Livgård fikk nå nettopp:

     

Det er det samme spillet som Bakke (øst) vant sin knallhardt meldte 4 hjerter (se forrige innlegg).

Terje Aa satt syd og spilte mot Brink-Drijver som kjempet voldsomt for å hente inn lederparet De Wijs-Muller. Da Terje var i 2 spar valgte nederlenderne å spille motspill mot 2 spar doblet! En doblet sonebet så fristende ut...

Den kontrakten var aldri i fare slik det satt, og dermed fikk det norske paret hjem doblet delkontrakt (utgangsbonus) i det samme spillet som Brogeland-Bakke vant utgang Ø/V!

Den intense medaljekampen går mot avslutning, og du kan logge deg på BBO og følge den. 

LIVE UPDATE for scorene finner du her. 

 

IMSA PAR - intens medaljekamp!

Det ser lovende ut for Brogeland-Bakke sine medaljesjanser omtrent halvveis i den siste sesjonen. Første del av sesjonen var det ikke store endringer annet enn at Brink-Drijver var i ferd med å innhente lederparet De Wijs-Muller. Gullkampen ser i øyeblikket ut til å stå mellom de to nederlandske parene.

Midtveis i sesjonen møtte Brogeland-Bakke lederparet. Det var god bridge fra begge par, og i det siste spillet var kanskje det norske paret litt heldige?

(navnet på nord er feil fordi de var i ferd med å skifte til neste runde da jeg tok bildet. Det var De Wijs som fortsatt spilte med Muller...)

Det er litt vanskelig å forstå Boye sin dobling av 2 spar for oss andre, men hvem er vi, kan vi egentlig diskutere dette med han?

En opplysende dobling av 2 spar innpå viser vel for de fleste minorfargene, i alle fall toleranse for begge minor, og ofte litt flere HP enn dette? Ikke har han mange honnørpoeng, og ikke har han ideell fordeling…

Men altså, det jeg skriver er her «standard» tenking når det gjelder slike doblinger, og Boye Brogeland er ikke noen standard spiller…

Det er også mulig de har en annen avtale enn det de fleste av oss er vant med. Hvis ikke de har det trodde nok Bakke at vest ikke hadde mange spar…, det er jo uvanlig når man dobler opplysende (negativt), og da er det veldig sannsynlig at han har en dobbelton hjerter?

Bakke hadde en god hånd, og med alt dette i minorfargen ser det bra ut? Bakke smalt til med 4 hjerter.

Det er ikke noen håpløs kontrakt, og for å vinne må han unngå to hjertertapere.

Det kom to store spar ut til stjeling hos øst. Bakke spilte kløver til kongen og esset. Nå vinner Bakke sin kontrakt om han ikke prøver hjerter dame, for klølverfinessen med nieren går jo - igjen, for oss som ser alle kortene. Men det var ikke veldig aktuelt for unggutten å pådra seg to hjertertapere. Han stakk med hjerter ess, og da knekten kom fortsatte han med trumf til syds konge. Nå ser altså alle oss tilskuere at kløverfinessen går, men om den går behøver han ikke engang ta den da nord blir et offer for en show-up squeeze. Bakke hadde alt dette klart, og han vinner også om ruter knekt sitter dobbel.

Plus 420 var naturlig nok et kanonspill, og midtveis i sesjonen har det norske paret omtrent 10 MP margin til 4.plassen.

INTENST!

 

IMSA PAR - Nest siste sesjon

Det kan virke litt merkelig å lage en live-oppdatering fra Kina mens de fleste av denne bloggens lesere ligger og sover! Men om du er en morgenfugl kan du få med deg litt her, før du følger avslutningen av mesterskapet, om hva som skjedde i formiddagstimene i Kina der Brogeland-Bakke kjemper en intens medaljekamp i IMSA World Masters parturnering.

I denne rapporten finner du spill som ble vist på BBO. Jeg tar et visst forbehold om at alt kanskje ikke er korrekt, for BBO-overføringene har vært så som så fra dette mesterskapet. I begynnelsen var det fryktelig, feil på feil i en haug med spill. Det har bedret seg, og vi får håpe det meste som fortelles er korrekt.

Det var norsk oppgjør fra start på avslutningsdagen i IMSA, Brogeland-Bakke møtte Livgård-Aa.

Brogeland-Bakke som startet dagen på 3.plass innledet med å melde en fin lilleslem i ruter, og de fikk et lite overtak i runden. Men det ble bare litt over middels i de fire spillene, og de lå de fortsatt nr. 3, dog litt nærmere de to parene foran. Opp til ledende Muller-DeWijs var det med 42 spill igjen å spille 24 MP (Mathcpoints) og 14 MP opp til Brink-Drijver på andre. Toppen på et spill er 10 MP.

I andre runde meldte Brogeland-Bakke glimrende med dette:

Bakke (nord) åpnet med 1 grand, og syd sa 3 kløver, en variant av Puppet Stayman. Syd fikk i neste melderunde sleminvitert med rutefargen slik de har definert sitt grandsystem (bra!), og nord var med på notene siden han hadde en fin hånd for fargekontrakt (mange kontroller) og rutertilpasning.

De endte i 6 ruter, en god slem. Hvis det hadde vært rutertaper ville det fortsatt vært en god sjanse, kløverfinessen.

Slik det satt var det tretten stikk, og +1390 var de ganske alene om da 3 grand var den populære kontrakten rundt omkring i lokalet.

Dette ble fulgt opp av en fin 200-lapp i motspill mot 3 spar i sonen. Det ble imidlertid ikke topp, for ved et annet bord fikk Livgård-Aa dratt til 3 spar og noterte seg for +500! Etter et middelspill var så Brogeland-Bakke en stakket stund på 2.plass, men Brink-Drijver fikk tak i en ekstra bet i det fjerde spillet i runden, et stikk Brogeland-Bakke ikke hadde noen mulighet for å få. Så stillingen var uendret etter åtte spill. Dog var nordmennene nå bare 3 MP bak toerne, og 18 MP bak ledende DeWijs-Muller.

Så kom det andre norske oppgjøret, og mot Tundal-Kvangraven startet Brogeland med å spille godt i 4 spar som endte med fem trekk, +650 og et bra spill.

Ledende DeWijs-Muller sitter imidlertid i flyten. Mot dem stampet motparten i gunstig sone, og det så ut som en bra stamp. Men slik det satt kostet det 800 som slo utgangene som stort sett ble meldt med ti eller elleve stikk.

En god lilleslem i ruter ble meldt de fleste steder, også av Brogeland-Bakke. Det så ut til at runden mellom de to norske parene skulle ende omtrent uavgjort, men så fikk Bakke inn et kanonspill.

Hva ville du spilt ut etter disse meldingene som er nokså standard, 15-17 NT og Stayman fra vest?

Kvangraven valgte ruter ut.

Han vet vest trolig har major (meldte Stayman), men ikke nødvendigvis begge. Han vet også at spillefører er bra utstyrt i minorfargene (meldte 2 ruter)? Ruterutspillet virker litt merkelig, men som vi alle vet, et utspill er et utspill (er et utspill…) - det er litt bingo av og til.


Her var ruter ut fryktelig for forsvaret, spesielt da nord brukte kongen som kostet stikket hans i den fargen (å legge kongen kan være riktig om ruteren ser ganske annerledes ut ). Bakke stakk nords ruter konge og spilte liten kløver. Syd tok for kongen og spilte mer ruter til vests tier. Da fulgte en frekk liten hjerter fra vest, og nord la liten slik at knekten dro esset. Spillet var fullstendig ødelagt for N/S, og Bakke endte med 11 stikk!

Med majorfarge ut ser det nesten vanskelig ut å vinne 3 grand. Men altså, et utspill er et utspill, og det er ofte gjettverk. Vi tilskuere ser som kjent alle kortene.

Unge Christian har ingen problemer med nivået i en av verdens tøffeste mesterskap!

Den neste runden startet med en slem som ikke Brogeland-Bakke fant. Det skjedde ved flere bord, og noen var i verre kontrakter enn 4 grand som nordmennene spilte med tolv stikk. DeWijs-Muller gjorde det dårligst, de spilte 5 kløver med tretten stikk – bunn!

Det norske paret lå og vippet mellom andre og tredjeplass, men denne runden gikk klart i motpartens (et fransk par) favør. Dermed er det fortsatt tredjeplass, og ikke langt bak ligger to-tre par og lurer. Det er imidlertid kun 12 MP opp til andreplassen, mens DeWijs-Muller på topp har fått en liten luke.

På dette tidspunktet hadde Livgård-Aa klatret noe og lå på 7.plass.

Det kom en runde hvor ikke Brogeland-Bakke sitt bord ble vist på BBO. Men man kan ikke alltid helt stole på det man ser på BBO, for ved et annet bord stod det at DeWijs-Brink spilte, og det er neppe sannsynlig at de to nederlandske parene i gullkampen har byttet makkere…

Så i denne runden fulgte jeg det tredje norske oppgjøret. Aa-Livgård hadde som nevnt klatret litt, men så fikk de en på trynet av sine lagkamerater da Tundal-Kvangraven meldte 6 spar med dette, en ganske så hardmeldt slem:


Kvangraven fikk hjerter 10 ut. Det er ikke tapere utenom trumfen, men det betyr ikke at det er tolv stikk. Nils måtte utnytte hjerterfargen, det går ikke å trumfe nok minortapere med kun tre trumf hos blindemann.

Han stakk med hjerter ess og spilte kløver til hånden, så spar dame som ble dekket med kongen og esset. Nå ble en hjerter trumfet fulgt av spar knekt. Den behagelige 3-2 sitsen i trumf kom for en dag. En kløver ble trumfet og hjerterfargen som også satt 3-2 ble godspilt med nok en stjeling på hånden. Syd kunne ikke få for mer enn trumfstikket sitt, en massiv +980 til notering for Ø/V.

Og det ga da også en etterlengtet topp til Tundal-Kvangraven!

Etter det spillet lå de to parene omtrent likt, men Aa-Livgård fikk litt pluss i de andre spillene i runden og innbyrdes oppgjør endte med middels.

I den nest siste runde av denne sesjon fikk jeg altså ikke med meg hva som skjedde ved Brogeland-Bakke sitt bord, men live-oppdateringen (kun scorene) viser at de tapte runden. De ligger imidlertid fortsatt på tredjeplass, men det har blitt 22 MP opp til Brink-Drijver på andreplass, og franske Bernard-Lhuissier på fjerdeplass ligger nå kun 5 MP bak det norske paret. I den siste runden før lunsj avsluttet Brogeland-Bakke godt:

 

Da Brogeland hadde til en melding i andre runde var ikke Bakke nådig. Straffedoblingen av motpartens frivillige meldte utgang ga +300.


Boye "lukter" medalje, og da er han farlig!

Før siste sesjon leder De Wijs-Muller (Nederland) 19,5 MP foran Brink-Drijver (også Nederland). Brogeland Bakke er på 3.plass, 21 MP bak andreplassen. Bak det norske paret er det kun 8, 11 og 13 MP luke til forfølgeren. Det blir garantert en spennende avslutning hvor medalje til Norge absolutt er mulig.

Aa-Livgård klatret noe i denne sesjonen og ligger før siste sesjon litt under middels på 7.plass. Tundal-Kvangraven ligger som nr. 11. 

 

 

Vi følger avslutningen av IMSA - par

Nå på natta norsk tid avsluttes IMSA World Masters med to sesjoner parspilling, og det er siste sjanse for en norsk medalje i dette mesterskapet. Dere som er i Norge må opp tidlig for å kunne følge avslutningen som overføres direkte på BBO. Selv er jeg i New Zealand, og her er det allerede midt på dag, lørdag. Og i dag har jeg anledning til å følge spillingen fra bare "ganske langt hold", og vil komme med noen oppdateringer og spill underveis.

Det er etter alt å dømme Christian Bakke og Boye Brogeland Norge må stole på i dag. De ligger på 3.plass, men det er jevnt. En god avslutning sammen med at de to nederlandske parene DeWijs-Muller (leder) og Brink-Drijver som er foran dem på listen ikke scorer så bra kan gjøre det spennende også med hensyn til gull. På den annen side skal det nok ikke mye til før en pall-plassering glipper også.

Vi krysser finger og håper på norske gladspill utover dagen (natten i Norge). 

   

Christian og Boye (med ryggen til) er klare for innsats den siste spilledagen i Kina. Her mot B. Drijver og Nab som er et av parene som ønsker å spille seg opp til pall-plassering.