IMSA World Masters - dag 1

Den første dagen i IMSA (International Mind Sport Association) World Masters i Kina ble det to seiere og ett tap for Norge. Av de fire nasjonene i åpen klasse kom Nederland best ut og leder med vel 7 VP foran vårt lag. De to andre nasjonene, Frankrike og Kina ligger like bak Norge. Norge slo imidlertid lederlaget i den andre kampen. Det blir returkamper i dag, alle lag spiller to ganger mot de andre lagene før det hele avgjøres med finalespill.

Frankrike har erstattet USA som egentlig skulle spille. Det gjør ikke noe for kvaliteten, begge de nasjonene vil alltid være blant gullkandidatene i ethvert mesterskap.

Mesterskapssiden finner du her.

Sverige deltar i klassen for kvinner.

For Norge i klassen for menn spiller Aa-Livgård, Kvangraven-Tundal og Brogeland-Bakke. Boye og Christian "varmet opp" i Kina før IMSA med å vinne en parturnering og vinne sølv i et kinesisk mesterskap rett før mesterskapet i Hengshui startet. Mot Nederland gikk slemspillene en periode i Norges favør.

  

Dette er et litt skummelt spill da det står tretten stikk om man gjetter spar dames plassering. Det betyr ikke at storeslem bør meldes, men det er ikke helt håpløst å gjøre det når paret har knekten og tieren i spar. Normalt vil et samspilt makkerpar finne ut at trumf dame mangler, og da stoppes i 6 spar.

Her er meldingsforløpene i kampen mellom Norge og Nederland:Det er overraskende å se et verdenskjent topp-par som Brink-Drijver melde storeslem med dette. Allan Livgård satt med trumf dame tredje, og da gjelder selvsagt ikke den gamle "regelen" om trumf ut mot storeslem. Drijver tenkte sikkert et øyeblikk på det, hvorfor spilte ikke øst ut trumf?

Heldigvis for Norge satt sparen som dette, for den beste sparvarianten med denne kombinasjonen er kongen fulgt av liten til tieren. Den fargebehandlingen løser 3-2 sitsene med damen hos vest, men også damen fjerde hos vest. Å spille sparfargen motsatt vil tape til damen fjerde siden N/S ikke har nieren.

Bakke noterte +1430 og da Drijver spilte sparen på den naturlige måten (kongen først) ble det en bet og +100 til Norge, 17 IMP inn!

Brogeland (t.v.) og Bakke mot Nederland. 

Allerede i neste spill var det slem på gang igjen.

Dette er en glimrende slem spilt av nord. Kun en svært uheldig sits i trumf med alle tre trumfene bak nords hjerter beter 6 hjerter, eller at det sitter helt vilt og de får en stjeling i en farge. Spilleføringen var en formalitet, +980 til Norge.

Det er svært overraskende å se at et makkerpar av Brink-Drijvers kaliber bommer i dette spillet, og det etter at de har meldt en for hard storeslem og gått bet i forrige spill! De stoppet altså i 5 hjerter, og dermed ga spillet 11 IMP til Norge. 

Lagspillingen fortsetter altså onsdag før det er finaledag i lag på torsdag. Fredag og lørdag spilles det parturnering.