Sølv til SVERIGE i Kina

Lagturneringen i IMSA WORLD MASTERS ble avsluttet torsdag.

Kina ble for sterke for Norge i bronsefinalen. Vårt lag tapte med 43 IMP over 48 spill. I finalen hadde Nederland god kontroll mot Frankrike og vant med 38 IMP. 

Pallen i klassen for menn, NEDERLAND til topps

I klassen for damer ble Sverige nr. 2 i grunnspillet og kom seg til finalen. Det skjedde imidlertid med minimal margin, 0,16 VP foran Kina! Det polske damelaget virket bunnsolide i grunnspillet, og i finalen var svenskene et godt stykke unna hele veien. Selv et sterkt svensk siste sett hjalp ikke. Polens seiersmargin ble på 38 IMP.

På Sveriges sølvlag spilte foruten "halvt norske" Kathrine Bertheau disse spillerne: Cecilia Rimstedt, Ida Grønkvist, Maria Grønkvist, Catharina Ahlesved og Jessica Larsson. 

England som ble klart sist i grunnspillet tok seg sammen i bronesfinalen og slo Kina.

 

Pallen i kvinneklassen.

Alle resultatene, spilldiagrammer, bulletiner osv. kan du finne på mesterskapssiden, her. 

Selv om det er høyt nivå i denne turneringen må det være lov å si at Norge skuffet litt. Det er tydelig at det norske laget i peridoer er på høyde med de andre, men resultatene totalt sett taler et tydelig språk. Norge startet godt med seier over Kina i åpningskampen. Så ble det nok en seier, og det mot knallsterke Nederland som til slutt vant mesterskapet. Det så veldig lovende ut, men etter det ble det en lang rekke tapte kamper. 

Det gir ingen mening å "synse" for mye om hva som kan være årsaken til den svake utviklingen utover i dette mesterskapet. Forhåpentligvis kan det komme noen kommentarer fra spillerne. Uansett resultat er det opplagt at dette var en meget god gjennomkjøring for det norske landslaget før VM senere i år. 

Sjansen for at de norske deltakerne kan dra hjem med edelt metall er ikke over. Fredag og lørdag spilles det parmesterskap. Vi krysser fingre og håper på norsk medalje! 

 

 

 

 

 

 

IMSA bronsefinale: Brutale kinesere

I bronsefinalen i IMSA World Masters kom Norge under mot Kina fra start. Etter første sett (16 spill) av tre ledet Kina med 36-15. I andre sett fortsatte kinserne med tett og tøff bridge, og det kunne synes som om Norge ikke hadde noe å svare med. Her synes jeg det kinesiske N/S-paret var brutalt:

Aa-Livgård stoppet i 2 spar ved det andre bordet, og det ble hele ni stikk, +140.

Da Brogeland-Bakke var med til 3 kløver doblet nord. Det var en opplysende dobling, men syd passet ut med sine fine motspillsverdier. Likevel, det er ikke vanlig å straffedoble motparten i delkontrakt når de har nikorts tilpasning! Etter hjerter ut fikk N/S fatt i de seks toppstikkene. Pluss 500 til Kina mot 140 var verd 8 IMP, og den kinesiske ledelsen begynte å bli ukomfortabelt stor. Etter et par gevinstspill til ledet de på et tidspunkt 70-19.

Så vurderte Brogeland-Bakke bedre enn det kinesiske Ø/V-paret.Ved alle de fire bordene var N/S naturlig nok med og meldte kløver. Aa-Livgård fikk spille 5 kløver doblet, -300, et meget godt resultat. Det er jo plussspill selv mot utgang, og det er en fin slem. I finalekampen spilte de utgang Ø/V ved begge bord. 

Bakke syntes det så ut som det var god tilpasning med tre små kløver, Brogeland kunne ikke ha så mange kløver etter den starten på meldingsforløpet. I sparkontrakt er det kun tolv stikk, i hjerterkontrakt tretten siden sparen gir avkast for ruter hos øst.

Selv om 3 ruter viste spartilpasning fant de frem til hjerterkontrakt da Bakke foreslo 6 hjerter. Dermed var de de eneste paret i disse to kampene som fant slemmen hvor det var tretten enkle stikk. Spillet ga en redusering, 12 IMP til Norge. 

Mot slutten av andre sett hadde Kinas ledelse minket, og det blir i alle fall match i det siste settet. Kanskje kan det bli bronsemedalje til de norske spillerne. Kampen overføres på BBO nå på morgenkvisten norsk tid. (Siste: Kina leder med 33 IMP før de siste 16 spillene, ingen umulighet å hente inn for de norske)

I finalen leder Nederland ganske klart etter to tredeler av kampen er spilt.      

IMSA - Bråstopp for Norge

Under mesterskapet i Kina ble det fullstendig stopp for Norge den andre dagen. Etter den tapte morgenkampen mot Frankrike som ble fortalt om i forrige innlegg ble vondt til verre. To store tap ble avslutningen av grunnspillet, og Norge endte klart sist av de fire lagene. Det er fortsatt sjanse for medalje. Torsdag spilles finale mellom Frankrike og Nederland mens Norge møter Kina i bronsekamp.  

Nederland vant grunnspillet med god margin. Da Norge møtte dem i går kveld ble det noe som lignet på en overkjøring.


Solid spilling og vel så det av Bauke Muller og hans lagkamerater

Selv med 12 IMP inn i det siste spillet ble det tap med 41 IMPs margin. Dette spillet er litt symptomatisk for spillingen i de siste kampene:

Tundal valgte å melde inn 1 spar da Michaels Cuebid for dem viser major + kløver (antar jeg). Så da ble valget å melde inn spar, eller si 2 ruter. Over østs 1 spar sa syd 2 ruter som viste hjerterfarge (overføring). Nord sa 2 hjerter, og syd meldte 2 spar - krav. Nord sa da 2 grand som syd løftet til 3 grand. Hva ville du ha spilt ut etter dette?

De ser fristende ut å spille ut ruter. Om makker har ett inntak kan det være betemotspillet. Tundal la ruter dame i disken, men det ble helt feil. 

Ruter konge ga stikk, det niende stikket og +600 til Nederland. 

Ved det andre bordet meldte øst inn 3 ruter som viste ruter og spar, og da motparten kom i 3 grand spilte øst ut spar 10. Vest vant med esset og spilte ruter 10 tilbake. Det var drepende motspill, Ø/V fikk seks ruterstikk i tillegg til spar ess, +300 til Nederland. Spillet ga hele 14 IMP til grunnspillets vinnerlag.

Avslutningen av dette relativt korte grunnspillet var skuffende sett med norske øyne. Man skal dog være klar over at i denne turneringen er det skyhøyt nivå. Kun fire lag deltok, men to av dem er soleklare medaljekandidater i VM om noen måneder, og både Kina og Norge har nok ambisjoner om å melde seg på i medaljekampen. For Norge er denne turneringen en super gjennomkjøring før VM. Og det kan fortsatt bli medalje! Kina må slås torsdag, og etter det er det en ny øvelse hvor det er medaljesjanser, parturneringen.