Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

IMSA bronsefinale: Brutale kinesere

I bronsefinalen i IMSA World Masters kom Norge under mot Kina fra start. Etter første sett (16 spill) av tre ledet Kina med 36-15. I andre sett fortsatte kinserne med tett og tøff bridge, og det kunne synes som om Norge ikke hadde noe å svare med. Her synes jeg det kinesiske N/S-paret var brutalt:

Aa-Livgård stoppet i 2 spar ved det andre bordet, og det ble hele ni stikk, +140.

Da Brogeland-Bakke var med til 3 kløver doblet nord. Det var en opplysende dobling, men syd passet ut med sine fine motspillsverdier. Likevel, det er ikke vanlig å straffedoble motparten i delkontrakt når de har nikorts tilpasning! Etter hjerter ut fikk N/S fatt i de seks toppstikkene. Pluss 500 til Kina mot 140 var verd 8 IMP, og den kinesiske ledelsen begynte å bli ukomfortabelt stor. Etter et par gevinstspill til ledet de på et tidspunkt 70-19.

Så vurderte Brogeland-Bakke bedre enn det kinesiske Ø/V-paret.Ved alle de fire bordene var N/S naturlig nok med og meldte kløver. Aa-Livgård fikk spille 5 kløver doblet, -300, et meget godt resultat. Det er jo plussspill selv mot utgang, og det er en fin slem. I finalekampen spilte de utgang Ø/V ved begge bord. 

Bakke syntes det så ut som det var god tilpasning med tre små kløver, Brogeland kunne ikke ha så mange kløver etter den starten på meldingsforløpet. I sparkontrakt er det kun tolv stikk, i hjerterkontrakt tretten siden sparen gir avkast for ruter hos øst.

Selv om 3 ruter viste spartilpasning fant de frem til hjerterkontrakt da Bakke foreslo 6 hjerter. Dermed var de de eneste paret i disse to kampene som fant slemmen hvor det var tretten enkle stikk. Spillet ga en redusering, 12 IMP til Norge. 

Mot slutten av andre sett hadde Kinas ledelse minket, og det blir i alle fall match i det siste settet. Kanskje kan det bli bronsemedalje til de norske spillerne. Kampen overføres på BBO nå på morgenkvisten norsk tid. (Siste: Kina leder med 33 IMP før de siste 16 spillene, ingen umulighet å hente inn for de norske)

I finalen leder Nederland ganske klart etter to tredeler av kampen er spilt.      

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.