IMSA WORLD MASTERS PAR - Brogeland og Bakke i medaljekamp

Christian Bakke og Boye Brogeland lå på andreplass etter den første av fire sesjoner i parturneringen i Kina, IMSA World Masters.

De to andre norske parene lå beskjedent plassert, men det var spilt bare 22 spill, 66 spill igjen av turneringen.

I andre sesjon fredag ettermiddag kinesisk tid spilte Bakke-Brogeland litt under middels, men hang fotsatt godt med.

De to andre norske parene slet imidlertid i det ekstremt tøffe feltet bestående av kun tolv par, alle i verdensklasse - «stikkmaskiner» - og kanskje spillere som er enda verre å spille mot i parturnering enn i lagkamp.

Da jeg fulgte spillingen på BBO kom dette spillet som illustrerer hvor tøft det er å spille parturnering på dette nivået. Å beskrive dette spillet er ikke for å være negativ. Av alle som kaster inn kommentarer om de som spiller i slike turneringer, og blir vist på BBO, er jeg en av de som vet hvor tøft og ubarmhjertig det kan være. Å spille på dette nivået innebærer et enormt press. Det er nesten som en annen type bridge.


Noen løste dette nokså enkelt selv etter at vest åpnet med 2 ruter (Multi, som oftest en svak 2 åpning i major), og øst sa 3 hjerter, pass-korriger (han lover med et støtte både i hjerter og spar, altså uansett hvilken farge åpneren har).

De (N/S) fant likevel ut av det fordi nord meldte inn 3 ruter. .

Ved ett bord jeg fulgte (se bildet) doblet syd opplysende etter 3 ruter fra nord og 3 hjerter fra øst, for å vise en god hånd, typisk med firekorts spar for å få den fargen på banen. Nord meldte 4 ruter, og syd sa syd 4 hjerter – kontrollmelding. Nord mente han ikke hadde noe å skjemmes for og kontrollmeldte kløver ess. Da sa syd 6 ruter som ikke var til å rokke, uansett utspill.

I klassen for MENN var +1370 for 6 ruter med tolv stikk firedelt topp (70%), og blant de som fikk den scoren var Brogeland-Bakke.

Ved tre andre bord, i dameklassen, ble det også åpnet med 2 ruter av vest, 3 ruter innpå av nord. Syd smalt til med 6 grand! Den går bet med hjerter ut, men det var vel ikke så opplagt?

Ved alle de bordene endte det med +1440 for 6 grand med tolv stikk etter kløverutspill – tredelt topp i dameklassen.

Ved det ene bordet jeg fulgte passet den norske nord over 2 ruter (hvis det som står på BBO er korrekt). Det mener jeg er litt tamt med en god sekskorts farge og 12 poeng. Øst hoppet til 3 hjerter – sperr i hjerter eller spar (pass/korriger). Det gjorde det ikke enkelt for syd. Han kunne sagt 3 grand, men dobler ser mer normalt ut. Da han gjorde det hadde kanskje ikke nord særlig mange alternativer?

Han hoppet til 5 ruter.

Kan syd løfte makkeren til slem?

Jeg tror ikke det er opplagt i alle fall, makkeren på nords plass sa tross alt pass i forrige melderunde.

Syd passet, og da ble de spillende 5 ruter med tolv stikk, +620 som neppe kan gi særlig med poeng i parturnering når det er ti sikre stikk i grand selv med det verste utspillet, hjerter.

Og +620 ga ren bunn!

Det tredje norske paret endte i 3 grand med tolv stikk, +690 som kun ga 20%. To norske par i utgang, altså, de andre i parene i slem som ble vunnet.

Halve parturneringen gjenstår. Brogeland-Bakke ligger på tredjeplass bak to nederlandske par. Aa-Livgård ligger på 9.plass, og Tundal-Kvangraven nr. 12. Begge de to sistnevnte parene må ha en kanondag i morgen om de skal kunne oppnå en topp plassering.

Vi håper på flere norske poeng i morgen, og spesielt for Brogeland-Bakke som er med i medaljekampen.