Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

IMSA PAR - Nest siste sesjon

Det kan virke litt merkelig å lage en live-oppdatering fra Kina mens de fleste av denne bloggens lesere ligger og sover! Men om du er en morgenfugl kan du få med deg litt her, før du følger avslutningen av mesterskapet, om hva som skjedde i formiddagstimene i Kina der Brogeland-Bakke kjemper en intens medaljekamp i IMSA World Masters parturnering.

I denne rapporten finner du spill som ble vist på BBO. Jeg tar et visst forbehold om at alt kanskje ikke er korrekt, for BBO-overføringene har vært så som så fra dette mesterskapet. I begynnelsen var det fryktelig, feil på feil i en haug med spill. Det har bedret seg, og vi får håpe det meste som fortelles er korrekt.

Det var norsk oppgjør fra start på avslutningsdagen i IMSA, Brogeland-Bakke møtte Livgård-Aa.

Brogeland-Bakke som startet dagen på 3.plass innledet med å melde en fin lilleslem i ruter, og de fikk et lite overtak i runden. Men det ble bare litt over middels i de fire spillene, og de lå de fortsatt nr. 3, dog litt nærmere de to parene foran. Opp til ledende Muller-DeWijs var det med 42 spill igjen å spille 24 MP (Mathcpoints) og 14 MP opp til Brink-Drijver på andre. Toppen på et spill er 10 MP.

I andre runde meldte Brogeland-Bakke glimrende med dette:

Bakke (nord) åpnet med 1 grand, og syd sa 3 kløver, en variant av Puppet Stayman. Syd fikk i neste melderunde sleminvitert med rutefargen slik de har definert sitt grandsystem (bra!), og nord var med på notene siden han hadde en fin hånd for fargekontrakt (mange kontroller) og rutertilpasning.

De endte i 6 ruter, en god slem. Hvis det hadde vært rutertaper ville det fortsatt vært en god sjanse, kløverfinessen.

Slik det satt var det tretten stikk, og +1390 var de ganske alene om da 3 grand var den populære kontrakten rundt omkring i lokalet.

Dette ble fulgt opp av en fin 200-lapp i motspill mot 3 spar i sonen. Det ble imidlertid ikke topp, for ved et annet bord fikk Livgård-Aa dratt til 3 spar og noterte seg for +500! Etter et middelspill var så Brogeland-Bakke en stakket stund på 2.plass, men Brink-Drijver fikk tak i en ekstra bet i det fjerde spillet i runden, et stikk Brogeland-Bakke ikke hadde noen mulighet for å få. Så stillingen var uendret etter åtte spill. Dog var nordmennene nå bare 3 MP bak toerne, og 18 MP bak ledende DeWijs-Muller.

Så kom det andre norske oppgjøret, og mot Tundal-Kvangraven startet Brogeland med å spille godt i 4 spar som endte med fem trekk, +650 og et bra spill.

Ledende DeWijs-Muller sitter imidlertid i flyten. Mot dem stampet motparten i gunstig sone, og det så ut som en bra stamp. Men slik det satt kostet det 800 som slo utgangene som stort sett ble meldt med ti eller elleve stikk.

En god lilleslem i ruter ble meldt de fleste steder, også av Brogeland-Bakke. Det så ut til at runden mellom de to norske parene skulle ende omtrent uavgjort, men så fikk Bakke inn et kanonspill.

Hva ville du spilt ut etter disse meldingene som er nokså standard, 15-17 NT og Stayman fra vest?

Kvangraven valgte ruter ut.

Han vet vest trolig har major (meldte Stayman), men ikke nødvendigvis begge. Han vet også at spillefører er bra utstyrt i minorfargene (meldte 2 ruter)? Ruterutspillet virker litt merkelig, men som vi alle vet, et utspill er et utspill (er et utspill…) - det er litt bingo av og til.


Her var ruter ut fryktelig for forsvaret, spesielt da nord brukte kongen som kostet stikket hans i den fargen (å legge kongen kan være riktig om ruteren ser ganske annerledes ut ). Bakke stakk nords ruter konge og spilte liten kløver. Syd tok for kongen og spilte mer ruter til vests tier. Da fulgte en frekk liten hjerter fra vest, og nord la liten slik at knekten dro esset. Spillet var fullstendig ødelagt for N/S, og Bakke endte med 11 stikk!

Med majorfarge ut ser det nesten vanskelig ut å vinne 3 grand. Men altså, et utspill er et utspill, og det er ofte gjettverk. Vi tilskuere ser som kjent alle kortene.

Unge Christian har ingen problemer med nivået i en av verdens tøffeste mesterskap!

Den neste runden startet med en slem som ikke Brogeland-Bakke fant. Det skjedde ved flere bord, og noen var i verre kontrakter enn 4 grand som nordmennene spilte med tolv stikk. DeWijs-Muller gjorde det dårligst, de spilte 5 kløver med tretten stikk – bunn!

Det norske paret lå og vippet mellom andre og tredjeplass, men denne runden gikk klart i motpartens (et fransk par) favør. Dermed er det fortsatt tredjeplass, og ikke langt bak ligger to-tre par og lurer. Det er imidlertid kun 12 MP opp til andreplassen, mens DeWijs-Muller på topp har fått en liten luke.

På dette tidspunktet hadde Livgård-Aa klatret noe og lå på 7.plass.

Det kom en runde hvor ikke Brogeland-Bakke sitt bord ble vist på BBO. Men man kan ikke alltid helt stole på det man ser på BBO, for ved et annet bord stod det at DeWijs-Brink spilte, og det er neppe sannsynlig at de to nederlandske parene i gullkampen har byttet makkere…

Så i denne runden fulgte jeg det tredje norske oppgjøret. Aa-Livgård hadde som nevnt klatret litt, men så fikk de en på trynet av sine lagkamerater da Tundal-Kvangraven meldte 6 spar med dette, en ganske så hardmeldt slem:


Kvangraven fikk hjerter 10 ut. Det er ikke tapere utenom trumfen, men det betyr ikke at det er tolv stikk. Nils måtte utnytte hjerterfargen, det går ikke å trumfe nok minortapere med kun tre trumf hos blindemann.

Han stakk med hjerter ess og spilte kløver til hånden, så spar dame som ble dekket med kongen og esset. Nå ble en hjerter trumfet fulgt av spar knekt. Den behagelige 3-2 sitsen i trumf kom for en dag. En kløver ble trumfet og hjerterfargen som også satt 3-2 ble godspilt med nok en stjeling på hånden. Syd kunne ikke få for mer enn trumfstikket sitt, en massiv +980 til notering for Ø/V.

Og det ga da også en etterlengtet topp til Tundal-Kvangraven!

Etter det spillet lå de to parene omtrent likt, men Aa-Livgård fikk litt pluss i de andre spillene i runden og innbyrdes oppgjør endte med middels.

I den nest siste runde av denne sesjon fikk jeg altså ikke med meg hva som skjedde ved Brogeland-Bakke sitt bord, men live-oppdateringen (kun scorene) viser at de tapte runden. De ligger imidlertid fortsatt på tredjeplass, men det har blitt 22 MP opp til Brink-Drijver på andreplass, og franske Bernard-Lhuissier på fjerdeplass ligger nå kun 5 MP bak det norske paret. I den siste runden før lunsj avsluttet Brogeland-Bakke godt:

 

Da Brogeland hadde til en melding i andre runde var ikke Bakke nådig. Straffedoblingen av motpartens frivillige meldte utgang ga +300.


Boye "lukter" medalje, og da er han farlig!

Før siste sesjon leder De Wijs-Muller (Nederland) 19,5 MP foran Brink-Drijver (også Nederland). Brogeland Bakke er på 3.plass, 21 MP bak andreplassen. Bak det norske paret er det kun 8, 11 og 13 MP luke til forfølgeren. Det blir garantert en spennende avslutning hvor medalje til Norge absolutt er mulig.

Aa-Livgård klatret noe i denne sesjonen og ligger før siste sesjon litt under middels på 7.plass. Tundal-Kvangraven ligger som nr. 11. 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.