US Fall Nationals "post festum"

Da er det amerikanske høstmesterskapet - Fall Nationals - over etter ti dager med en rekke turneringer i Atlanta. Norske spillere har gjort det bra der borte uten at det ble noen triumf i en av de mest prestisjetunge mesterskapene. 

REISINGER ble avsluttet i helgen med et helnorsk lag i finalen som bestod av 10 lag. Det ble litt tungt i det knallsterke finalefeltet for Martin Andresen, Thor Erik Hoftaniska, Thomas Charlsen, Stian Evenstad og Nicolai Heiberg-Evenstad som endte på 9.plass. Det var imidlertid veldig jevnt som REISINGER ofte er, så det skulle lite til for å bli en bedre plassering. Det er imidlertid en meget sterk prestasjon å komme til den finalen. Det ble italienere (lag GIRLO) som toppet foran det velkjente amerikanske laget NICKELL.    

Samtidig med avslutningen av REISINGER spilte Sofie Sjødal i I MIXED SWISS TEAMS. Sofie har oppnådd flere gode resultater i Atlanta, og i denne turneringen ble det ett til, 5.plass på lag med noen amerikanske og svenske spillere. Mixen ble vunnet av et lag som bestod av to amerikanere, en polsk dame og Matt Brown fra Auckland, New Zealand. Laget som ble nr. 2 hadde med svenske Simon Ekenberg, Kathrine Bertheau og danske Christina Lund Madsen. 

God innsats i USA av Sofie!

Terje Aa og Allan Livgård deltok i finalen i Keohane North American Swiss Teams hvor 20 lag spilte i finalen. Det norske landslagsparet har oppnådd noen pene resultater i årets høstmesterkap gjorde det godt også i den siste turneringen, det ble 9.plass til slutt.   

Flere detaljer, resultater og bulletiner finner du på mesterskapssiden, her. 

Det ble i den siste bulletinen fortalt at Player of the Year i de amerikanske mesterskapene 2023 ble svenske Ola Rimstedt foran omtrent det som kan krype og gå av verdensstjerner i bridge.

Ola ble årets spiller i de amerikanske mesterskapene

Beste spiller resultatmessig (flest vunnede mesterpoeng) i Fall Nationals oppnådde italienske Aldo Gerli som var på vinnerlaget i REISINGER og også vant KAPLAN BLUE RIBBON PAIRS.

Vi tar med et spill Gerli fortalte i bulletinen. Det var et fint meldingsforløp hvor han og makkeren i den turneringen, Andrea Boldrini var helt på bølgelengde.

Du sitter vest med disse hyggelige kortene og hører pass fra makker før syd åpner med 3 kløver. Som vanlig er det ikke fred å få. Hvordan planlegger du å melde her? 

Du kan doble opplysende, og eventuelt melde 4 hjerter neste gang om makker ikke melder 3 spar. I dette tilfellet sa øst 3 spar. Hva nå?

Slik så hele spillet ut:

Dette er en fin 6 hjerter eller 6 spar. Det er ikke så lett å melde med kontroll etter motpartens sperreåpning. Men de fikk sjekket det meste, også om det kunne være en nedlegg storslem. Øst kunne jo godt hatt hjerter konge i stedet for kløver ess. Slik gikk meldingene:

Vests 5 kløver var Exclusion Key Card Blackwood. Øst har to ess, men viste kun ett nøkkelkort utenom kløver som han var bedt om å fortelle om. Vest fortsatte med 6 kløver, storeslemsinvitt. Nå kunne øst ha vist frem hjerter konge om han hadde hatt den og de ville med styring meldt storeslem. Siden øst ikke hadde det kortet slo han av i 6 spar. Bra kontroll på meldingene

Spilleføringen var en formalitet slik det satt.

Det er dog slik at 6 hjerter er den aller beste kontrakten, der er det ingen fare for å pådra seg spartaper. En spar kan om nødvendig kastes fra vests hånd på kløver ess. Italienernes meldingsforløp hvor de måtte starte "samtalen" på tre-trinnet er likevel veldig pent.

Merk også at 6 spar spilt av vest kunne gått bet med hjerter ut fra nord. Det er på en måte rett opp i vests saks, men syd trumfer. Og nord får senere for hjerter konge uansett. Med øst som spillefører var vet ikke noen fare for det.